28 July 2017

Kahwin Dah

Hari tu kita cerita sedih, kali ni nak cerita yang happy-happy aje. Dah masuk bulan Ogos dah untuk tahun 2017 ni, bulan Syawal pun dah meninggalkan kita. Aku pun dan selamat menjadi isteri orang. hehe. Isteri siapakah? Of course la isteri kepada mulut puaka yang selalu aku sebut-sebut dalam blog ni masa zaman dulu kala.

Alhamdullilah 25 Februari 2017, aku dan Nurudin Nazrin selamat diijabkabulkan. Setelah bertahun-tahun menyulam cinta, berangan nak hidup bersama, akhirnya terlaksana juga impian kami berdua. Tak lama lagi bertiga pula, In sha Allah :) Kebetulan tarikh kami kahwin tu genap 3000 hari kami bercinta.

Semua urusan perkahwinan dimudahkan, daripada majlis merisik yang sangat ringkas antara dua buah keluarga sehinggalah majlis walimatulurus kami. Majlis kahwin kami ringkas sahaja, 2 in 1. Lepas nikah terus majlis resepsi. Baju pun pakai baju yang sama sahaja tapi tukar baju lain untuk outdoor photoshoot je.

Semua urusan perkahwinan ni kebanyakannya aku yang settle sendiri. Mama uruskan bahagian katering je. Yang lain aku yang buat keputusan, Nurudin pun ikut je, tak banyak karenah. Daripada beli kain baju untuk nikah, hantaran, kad kahwin, doorgift, pelamin, makeup dan photographer, semua aku yang settle. Buat sendiri baru puas hati. Alhamdullilah semua mengikut kehendak hati untuk majlis sekali seumur hidup ni. Harapnya begitu la.

Marilah aku share sikit gambar majlis yang penuh bermakna tu.


















Alhamdullilah majlis berjalan dengan lancar, simple tetapi tetap meriah dengan kunjungan saudara mara dan sahabat handai. Untuk hidangan makanan tetamu, kami tempah katering je sebab tak ada tenaga kerja yang ramai. Lagipun senang, lepas majlis boleh cuci tangan je. Tak adalah penat sangat badan. 

Majlis nikah start dalam pukul 10.00 pagi, bila dah selesai semua terus dengan acara bergambar dengan keluarga dan diteruskan dengan makan beradab. Tiada majlis berarak pun, memandangkan sepasang je baju kami. Dalam pukul 3 petang, tetamu dah berkurang, kami bersiap untuk outdoor photoshoot pula. Baju yang kami pakai untuk outdoor photoshoot ni kami beli dah siap je semua kecuali veil dan crown pinjam dengan bridal, ekor dress tu tempah dengan tailor. Blazer yang husband pakai tu pun beli dekat H&M aje. 

Dress by poplook.com/ shawl beli di pasar malam/ekor baju tu tempah 




“Dan kahwinkanlah orang-orang bujang (lelaki dan perempuan) dari kalangan kamu, dan orang-orang yang soleh dari hamba-hamba kamu, lelaki dan perempuan. Jika mereka miskin, Allah akan memberikan kekayaan kepada mereka dari limpah kurniaNya kerana Allah Maha Luas (rahmatNya dan limpah kurniaNya – pemberian-Nya), lagi Maha Mengetahui.”
(An-Nur:32)

No comments: