31 July 2015

Apa itu CMD?

Assalammualaikum dan selamat sejahtera

Hari ni aku nak cerita pasal CMD yang aku duk promote dalam blog ni. Tak kenal maka tak cinta. Jadi meh la kita mengenali dengan lebih mendalam APA ITU CMD?



Air kedua terbaik selepas air zam-zam
Air zam-zam ada 99 mineral, CMD pula mempunyai 72 kandungan mineral. Kedua-duanya bersifat Alkali. CMD 1001 khasiat dan sudah bertapak lebih 19 tahun dengan beribu-ribu testimoni.

MACAMMANA PROSES CMD DI KATAKAN BERKESAN? 
CMD adalah Tititisan air dari Mata Air Great Salk Lake. Tasik ni berada 1000KM jauh dari bandar. Tiada pencemaran, di kelilingi gunung. Air hanya masuk tapi tidak mengalir keluar. Begitu hebat ciptaan Allah. Air dari Tasik Utah inilah yang berkhasiat untuk kita gunakan dan amalkan dalam kehidupan seharian kerana ianya kaya dengan mineral makro dan mikro yang pekat. Air tasik ini diekstrak dan disejat secara solar dan ditapis dan di pasteur secara semulajadi.


KENAPA PERLU AMBIL CMD?
10 Sebab Pentingnya CMD Kepada Anda
1. LENGKAP
Terdiri dari makro-mineral (magnesium,kalsium,potassium,klorida,sulfur) dan mikro mineralnya adalah (kromium, iodin, mangan, selenium dan zink). Ini menjadikan CMD supplemen mineral yang lengkap.
2. IONIK
Ionik bererti bercas positif dan negatif. CMD dititis dalam air akan memecah menjadi bentuk terkecil iaitu ionik memudahkan ia diserap oleh tubuh.
3. BERSIH/SUCI
CMD diekstrak dari Tasik Great Salt Lake, Utah, USA. Kadar garam tasik itu begitu tinggi sehingga tiada kehidupan bakteria. Berbataskan gurun sehingga tidak berpenduduk (bebas pencemaran).
4. ALAMI (NATURAL)
CMD bukan hasil buatan makmal. Ia semata-mata air tasik yang telah dibuang 99.5% garamnya. (Tiada tambahan pewarna,pengawet,perasa tiruan). 100% alami.
5. SEIMBANG
Lengkap dan seimbang. Ini penting kerana mineral dengan lainnya dapat menarik atau menolak dan menciptakan suatu keseimbangan dinamik, membantu pengankutan makanan dan arahan pusat saraf badan.
6. PEKAT
55 kali lebih pekat kandungannya daripada kandungan mineral air laut. Kepekatannya begitu tinggi, dibandingkan dengan produk supplemen mineral lain.
7. MEMUDAHKAN
Mudah digunakan – hanya dititiskan dalam makanan/minuman/masakan anda (Dewasa 30-40 titis sehari, kanak-kanak 1 titis setiap 2kg berat badan).
8. MULTI FUNGSI
CMD bermulti fungsi dalam meningkatkan kesihatan badan :
Meningkatkan daya tahan daripada infeksi kuman/virus
Meningkatkan transmisi impuls saraf yang lancar
Memangkinkan pembentukan sel baru
Meningkatkan metabolisme badan
Meningkatkan tenaga dan kevitalan
Memelihara kulit dan rambut
Menguatkan gigi dan rangka badan
9. HARGA WAJAR
Anda boleh perolehi dengan harganya yang wajar yang memungkinkan segala lapisan masyarakat mengamalkannya.
10. TERBUKTI
Beribu testimoni dari benua Amerika hingga Asia 
membuktikan CMD membantu kesihatan kita.

KENAPA TIDAK BERKESAN?
Seringkali kita dengar keluhan demi keluhan mengatakan bahawa makanan tambahan yang diambil tak memberi sebarang kesan positif seperti testimoni2 yang dipamerkan.
Rugi je beli.. Langsung tak berkesan.Menyesal ambil dulu. Tak nampak perubahan. Ambil banyak-banyak pun, macam tu jugak. Beli mahal2 tapi tak jalan. Tu semua antara keluhan yg sering kita dengar.
Meh sini saya kongsikan salah satu sebab kenapa supplements yang di ambil tidak berkesan.
Sebab: Tak suka minum air putih!
Anda tidak suka mengamalkan minum air putih sekurang-kurangnya 3 Liter sehari? Tabiat ini adalah kerana, anda lebih sukakan minuman yang berwarna dan berperisa.
Tahukah anda ?
Air manis boleh meningkatkan kepekatan darah dan ia boleh menyebabkan kegemukan.
Air juga berfungsi membantu menyingkirkan toksik dalam badan. Selagi toksik ada di dalam badan, supplement memang susah nak menyerap ke seluruh badan, jika boleh pun lambat.
*Saranan ~ Pengambilan air putih yang mencukupi setiap hari bagi membantu penyerapan supplement dengan lebih baik. Minum air putih yang di masak, sekurang-kurangnya 3Liter sehari.
**Nota ~ Air yang terbaik untuk air minuman ialah air alkali sebab itu air zamzam juga bersifat alkali. Tapi mampukah anda membeli air zamzam setiap hari? Kebanyakkan air zamzam di pasaran juga tidak asli. Kini, anda boleh hasilkan air beralkali dengan mudah di mana sahaja. Bagaimana? --- air putih + CMD = air berakali
........................................................................
BELI 1 BOTOL PERCUMA 1 BOTOL
Dah kenal apa CMD tu, apa tunggu lagi? Cepat dapatkan CMD yang ORIGINAL!!! Aku pun jual, whatsapp 014531 8906 untuk pertanyaan lebih lanjut mengenai CMD. Aku akan guard cara penggunaan sampai puas hati macam aku guard customer adha skincare jugak :) Nanti aku share testimoni aku sendiri pulak okay :)


27 July 2015

Masalah & Produk CMD

Hari ini aku nak share produk baik punya (sambil buat thumbs up) untuk korang semua.

Korang ada masalah susah nak buang air besar?
Korang ada masalah berat naik tak turun-turun?
Korang ada masalah badan dah nak sama macam tong drum?
Korang ada masalah period pain?
Korang ada masalah bla..bla..bla

Last sekali korang boleh isi sendiri masalah yang korang hidap. Yang ada aku mention masalah tu, semua masalah dari diri sendiri, jadi marilah baca aku nak bercerita pasal masalah dan PENYELESAIAN masalah aku.

Kalau dulu nak buang air besar tu punya la azab. Seminggu ada la sekali dua. Kau bayangkan, segala macam benda yang kita makan tu tersimpan lama dalam perut kita ni, jadi tu la penyebab toksik penuh dalam badan. Badan jadi lemah, perut buncit, berat naik tak turun-turun, macam-macam penyakit singgah tanpa segan silu. 

Lagi satu masalah, period pain. Kalau dah hinggap, nak berdiri pun tak larat. Kalau boleh tahan dengan minyak angin ok lagi, tapi kalau dah sakit sangat, kena juga telan panadol. 

TAPI

Tu dulu, sekarang boleh cakap hari-hari aku buat saham kat toilet (melabur). Pagi je, perut dah tak sedap mintak buang segala isi perut. Perut kempis, hati riang, badab pun sihat. Baju pun dah boleh pakai size M, kalau nak pakai S senteng pulak baju aku nanti. 

Period pain macam segan nak singgah. Kalau ada rasa sakit manja tu je, boleh lagi nak jalan-jalan shopping.  Period pulak elok teratur ikut waktu, tak lambat tak cepat.

Jadi apa yang aku makan? CDM ni la yang aku telan hari-hari.



Senang dengan satu produk ni boleh elok satu badan. Aku drop juga CMD dalam shampoo, rambut tak gugur sangat dan kelemumur pun tak ada. Ajaib betul produk ni. Dah la senang je nak guna, titis je dalam air atau makanan lepas tu minum/makan macam biasa. Jimat pun jimat, satu botol boleh tahan berbulan-bulan.

Aku kan selalu jual produk yang aku pakai then aku sendiri rasa bagus. Jadi, kalau korang nak order meh la wasap aku ; 0145318906. Sekarang ada promosi tau, beli satu percuma 1 botol 30ml.