15 March 2013

Coretan Senior

Assalammualaikum dan selamat sejahtera

Akhirnya ada masa jugak nak menaip kat sini, lamanya tak menaip. Janji tinggal janji, cuti semester sebulan lebih macam tu je berlalu. Sekarang dah pun start sem akhir aku, semester 6. InsyaAllah kalau semua ok aje, bulan 7 ni tamatlah aku menjadi seorang pelajar. Finally after 16 years be a student.

Final Semester Bachelor of Quantity Surveying..

Buat masa ni ok lagi, kelas pun tak banyak. Rabu dengan Jumaat tak ada kelas TAPI dissertation sangat la membebankan. Ya Allah, permudahkan segalanya. Dissertation ni macam thesis la, buat research pasal something, 6 jam kredit! Tajuk aku "Readiness of contractor to faced Defect Liability Period", kena jumpa kontraktor, hantar questionnaire bagai. Harap semuanya berjalan dengan lancar. Ameen

Macam mana rasa nak habis belajar?

Sekarang pun masih pening lagi fikir nak kerja apa lepas habis belajar, be a quantity surveyor not my top choice. Tak tahu kenapa, tak ada hati nak jadi qs. Tapi takpe, mana tahu minat tu dipupuk waktu sem-sem akhir ni. Kalau boleh nak jadi pelakon ! LOL *tetibe*

Yang penting habis belajar ni, nak kerja tolong mama. Tak kisah la kerja apa pun, janji ada duit sikit boleh ringankan beban mama dengan adik-adik. Kerja kedai makan pun jadi la. Nak bayar hutang PTPTN lagi. Nak kawin lagi..ops!

Jadi kawan-kawan yang disayangi, tolonglah doakan semoga aku dan kawan-kawan yang lain dapat habiskan semester akhir ni denga jayanya. :D

Last..boleh la follow instagram aku " MissAnisi".. kat situ hari-hari aku post gambar..hehe




Salam Sayang
xoxo

6 comments:

hana hadi said...

bulan 7 ni.. xlama dah. cayok2

~ yoona ~ said...

waaa.. gud luck sis :)
semoga dimurahkan rezeki dpt kerja baik2 lepas grad nnti . :D

♥ CIKZEK ♥ said...

rinduuuunyeee dkt anisss. dh laaaamaaa gilaa x update belog kan. btw, gucludk dear for your last semester ! =))

ehana said...

cepat2 keje eh! nak mkan nasi minyak! ekeke..gud luck anis~~

ehana said...

cepat2 keje eh! nak mkan nasi minyak! ekeke..gud luck anis~~

Amanina said...

gudluck :)