07 August 2012

What QS do?

Assalammualaikum dan selamat sejahtera

Aku rasa staff ni baca la blog aku, lepas je update post bosan terus dapat kerja berlambak sampai kena datang hari Sabtu buat kerja. Tapi takpe dapat pengetahuan, rupanya cara measure drawing masa zaman belajar dengan kerja sangat lain. Masa belajar sangat la detail kena kira, benda yang kecik-kecik pun kena add dan less tapi bila dah kerja ni actually simple sangat, kalau floor just ambik je m2 dari drawing tapi simple-simple pun pinar jugak la mata aku ni tatap drawing. Biasalah waktu belajar kena la susah sikit, bak kata pepatah " bersusah-susah dahulu, bersenang lenang kemudian".


benda penting
drawing
scale ruler
colours


11 comments:

najihahfara said...

susah jugak..juling mate tengok

nur anis said...

yup..bila dah kerja ni, tak delah detail macam belajar dulu..sekarang ni main cincai je..haha..tapi QS tetap memeningkan..

♥ Cik Zack ♥ said...

dh mcm architect pulak anis huiii. hehehehe :)))

Maisarah Azmi said...

wah..tengok pun dah pening..tp kalau dh minat tu semuanya jadi best..

Cik Asma BLuppy said...

pening nengok nye...@.@

Rahmad said...

wow.. maw juling jg biji mata tengok.. ak belajar basic utk bnda ni tyme form 4&5.. skrg kt u dh x ambil dh.. Macam rasa menyesal plak..huhu

anis scha said...

peningnya tengok -.-

aizadalias said...

LUNA tu ada jual lagi eh? peberet zaman2 tadika dlu..hehehe =)

teha said...

syok nyee :)

nabila faryzza said...

for sure, drawing2 tu tidak memerlukan meja, tetapi lantai. haha!

p/s : weyh, asal kau dah makin tembam ni? serious ouhh :D

Ikin Jaldin said...

saya bakal practical kat punca bahan ni. tapi tak dapat feedback lg, harap2 dapat lah. sebab dekat dgn rumah :')