14 August 2012

Persiapan Aidilfitri

Assalammualaikum dan selamat sejahtera

Pejam celik, pejam celik dah nak raya dah kita. Puasa pun tinggal berapa hari je lagi. Sedih nak tinggalkan Ramadhan tapi tak sabar jugak nak sambut Syawal ni. Masing-masing mesti dah shopping raya, beli kasut baru, beli baju baru, beli beg baru, semua baru  la yang penting. Boleh kira nanti raya pertama semua yang pakai tu bau kedai lagi.

Tahun ni bersederhana aje, beli jubah sepasang dengan kain nak buat baju kurung. Tudung pulak pashmina satu, bawal plain satu. Raya ke 3,4,5 dan seterusnya pakai aje la baju lama. Kasut pulak serba salah nak beli ke tidak sebab baru je beli kasut tapi ikutkan nak pakai pergi kelas aje, kasut yang sedia ada pun sampai tak terpakai. Raya nanti baru aku tunjuk gambar, baru la suprise :)

Kuih muih beli aje, tak ada maknanya nak buat. Mak aku sibuk nak siapkan baju raya orang sampai baju raya sendiri pun tak buat, jadi tak ada maknanya la nak buat kuih. Juadah hari raya tak decide lagi, pape pun nanti raya aku post entry khas Hari Raya.

Jadi di Ramadhan yang terakhir ni, fokus beribadat. Tambahkan amalan sebab kita tak tahu tahun depan bertemu lagi ke tidak dengan Ramadhan. Jadi gunakan kesempatan yang ada untuk menambah pahala bawa ke syurga. Sekian, disertakan gambar bersama jerawat raya. *macam surat aje*

di dagu tu ala-ala tahi lalat, manis aje nampak..coii


6 comments:

♥nurul♥ said...

haha.comel je sis.takpe2,kwn sy ckp,jerawat tu penyeri muka.

kite pun simple2 je thun ni.hehe

btw,sis. cntiknye tdung yg kt header tu.beli kt mne?

nur anis said...

selamat hari raya anis..ehhh..awal tak wish? huhu

Anis Adila Aris said...

@♥nurul♥

tu kita tak beli, tlg kawan jadi model, dia jual tudung...
tgok page https://www.facebook.com/pages/Aara-Closet/103292366420228

najihahfara said...

aku buat kuih raya je. baju x beli pon hahaha

♥ Cik Zack ♥ said...

bersederhana itu lbeh baik :)))

slmt hari rye syg :))

cik nana said...

same lah kite sederhana jugak raye ni. slmt hari raye ;)