18 March 2012

7 Petala Cinta

Assalammualaikum dan selamat sejahtera

Alhamdullilah selamat sampai di Shah Alam dari Temerloh. Akibat hidup tak setia pada yang satu, ambik kau line broadband YES 4G tak boleh pakai kat rumah sebab line tak ada. Jadi terputus sekejap dengan hubungan luar *macam pendalaman sangat kampung aku tu*, nasib baik dah ada wayang kat Temerloh, boleh ubat hati pergi tengok cerita 7 Petala Cinta.

Masa tengok sebalik tabir 7 Petala Cinta ni dah macam teruja bila tengok heroin cerita ni, Shima Anuar berpurdah, ingatkan betul-betul la kan. Lepas tu tadi search kat facebook, terjumpa la Oficial Fanpage Shima Anuar. Rupanya indah khabar dari rupa, rupa comel tapi macam tertipu kejap ingatkan betul-betul berpurdah, tak berpurdah, bertudung pun jadi la. Tapi takpe, harap dibukakan hati menutup aurat sepenuhnya. :) 


Suka tengok pelakon cerita islamik Indonesia, Ketika Cinta Bertasbih, Oki Setiana Dewi. Baru betul-betul real. Baru boleh dijadikan contoh teladan.




14 comments:

shiema sufian said...

Astaghfirullah Al-Azim. Indahnya ciptaan Allah. Mungkin dia masih khayal dengan dunia sementara ni kot.

si ngokngek said...

sebenarnya tak faham apa maksud petala tuh..tapi mcm best
layan jek~~

ada mokhtar said...

belom tgk lagi cite ni.. best tak?

ILA SYAMILA ♥♥ said...

haha knp kita nampak yg shima anuar punya muka ni mcm iras kak anis? tp kan, kite suka gila kat oki setiana dewi nieee minat!

asiah_najihah said...

wahhh..anis da pegi tgok wayang kat star mall ye.. xsabar nak balik ni..nak gi sane..hehe

Cik Suriz said...

sayang je kan...

Nurmaisarah Azmi said...

Ingat nak gi tengok la cter nie.. macam best.. Tp lagi best kalau pelakon dy tu betul2 yg digambarkan dalam cter nie,,

Ct_hAjAr said...

best ker anis..mmg nak tengok filem ni.xde masa je. comel lak tengok oki setiana dewi..

Cik Suriz said...

haaa, meh ahh dtg pinjam buku. 2b 00 07. halo2 je keyhh :)

azalia hjsalleh said...

x tgk pun lg filem tu =(

AlyNn NyzAa said...

best ke citer ni? teringin nk tgk..

shahrazali said...

x tgok lagi.....nk download jek nnti...hehehe...

RuslanPaip said...

Mamu ingat Saida benar-benar Berhijab. Pasal dalam cereita 7 Petala Cinta itu tak ternampak langsung keseluruhan wajah Saida. Malahan setelah berkahwin dengan Attar pun masih bersarung tangan ketika memegang Tangan SuamiNya. Cerita ini benar menusuk Kalbu Mamu... Mamu harap akan ada lagi Pengarah dan Penerbit yang berani tampil untuk memperbanyakkan Cerita seperti ini.. Banyak teladan yang boleh disimpulkan cari cerita ini... Orang jahat bisa menjadi baik malahan lebih baik dari yang tersedia baik.. DAN Percaya hanya separu dari apa yang kita lihat, Jangan percaya langsung dari apa yang kita dengar... Wassalam...

steffany daph said...

ohh, cta tu. blom tgk lagi, tapi sya rasa best (: tgk pelakon dia pun hebat2.