04 February 2012

Tinggalkan & Ditinggalkan

Assalammualaikum dan selamat sejahtera

resource: 9gag.com
Berdasarkan gambar diatas, pernah tak jadi kat korang? Tinggalkan our boyfriend/girlfriend untuk someone yang tiba-tiba datang dalam hidup kita. Seriously, aku pernah buat. Tinggalkan bf untuk lelaki yang kononnya lebih baik buat kita dan lastly macam hukum karma, tinggalkan dan ditinggalkan.

Betullah orang cakap, yang pahit memberi pengajaran yang paling bererti. Selepas peristiwa di atas berlaku, i had found Nurudin Nazrin, siapa yang dah lama baca belog ni akan kenal siapa Nurudin Nazrin #dah mintak izin mention nama dalam entry ni#. Dalam masa hubungan aku dengan dia, aku jumpa ramai lelaki, biasalah aku ni kan suka berkawan. Lagipun kita sebagai perempuan ni kena cari yang terbaik untuk diri kita Tapi aku tak pernah tipu, kalau kawan dengan mana-mana lelaki, aku akan bagitahu aku dah ada boyfriend. Jadi terpulang pada lelaki tu still nak ngorat aku ke tidak. 

Ada la jugak seorang dua buat hati aku terusik, sampai aku pernah fikir "kan bagus kalau aku tak ada boyfriend", u know what i mean right. Tapi benda yang pernah jadi kat aku dulu betul-betul bagi pengajaran kat aku, jangan senang nak percayakan dengan orang yang baru kita kenal. Kita tak tahu masa depan orang tu macam mana dengan kita. Sekarang macam baik tapi nanti entah macam mana perangainya. Sekarang memang nampak sempurna tapi nanti ada jugak cacatnya.



Bila aku kenal lelaki lain sepanjang hubungan aku dengan Nurudin, how perfect he is, Nurudin still the best among them. Pernah satu hari aku keliru sangat, aku meseg kawan aku #Afiqah# tanya pendapat dia. Meseg dia betul-betul buat aku terpukul dan aku rasa aku perempuan paling tak bersyukur dalam dunia. Dipertemukan dengan lelaki yang baik, lelaki yang terima aku seadanya, yang jarang sekali marah aku, jauh sekali nak sakiti aku tapi aku still boleh jatuh hati kat lelaki lain. Then, i realise that him is the best man i ever had. Taknak dah terpengaruh dengan mana-mana lelaki sebab lelaki idaman aku ada depan mata. wink. Jangan lupa doakan jodoh kami berkekalan ok . :)

Jangan sebabkan kaca menyilau di depan mata, kita tinggalkan permata yang berharga.


siapa baca sampai habis tahu kesimpulan cerita
ambil yang baik buang yang nakal :) 


19 comments:

shiema sufian said...

he is a nice guy i think sebab muke nampak baik je. semoga kekal abadi selamya, Tulang rusuk tak mungkin akan tertukar (:

♥ Cik Zack's ♥ said...

Lelaki pun kdg2 x bsykur, mncari yg lbeh bek knon. Pdahal xdek yg bek pon. lg truk ade. haha emo pulak :D

smoga kekal hgga akhirnye eh dear :)

ehana said...

ohoo~~~ska sgt...

pengalaman mengajar kiet nis...dah jmpe2 mcm2 pangai..fobia~~*pengalaman org lain sbenornye..hee

SyEraa said...

org baek dgn kite kdang2 kite xnmpakkan.. entry sgt best!

Anonymous said...

akhirnye sedar jugak kamu ye.

nida husna said...

bukan senang nak jumpa lelaki yang baik. hargaila yang dah ada depan mata. hehehe

^^eKaTiKaH^^ said...

setakat nie belum pernah lagi berlaku tinggalkan dan ditinggalkan kot. tapi betul tu, kita tk blh percaya 100% dgn org yg baru kita kenal. biar berkawan dahalu sebelum lebih2.. hee :)

Awie Omar said...

Mantap gak blog ni ye. Baru follo sini. jemput la singgah ke blog sy yg tak seberapa ni
http://awieomar.blogspot.com/2012/02/anugerah-juara-lagu-26.html

Syazwan Che Deraman said...

sejarah aku ngan shuhada.
aku tak pernah tinggalkan sesiapa, orang lain yang tinggalkan aku.
same goes to shuhada.

apa apa pun, hargai la orang yang menyayangi kita sekarang ni.

harap harap jodoh kami berkekalan.
kamu dan nurudin pon same :).

ayuyuuu said...

semoga kekal abadi :')

NuruAshiA ♥ said...

tu die,, cik zack kite dah emo hohoho...

anis kne hargai taw lelaki yg ade ngn anis skrng (nurudin).. bersyukur ade lelaki yg snggup terime semua pasal anis n ikhlas syg anis :)
semoga berkekalan nuru doakan ye dear ^^

Rosalia said...

wah! terpukau mebaca entry ni serious pnh berlaku lastly x mencari dan berhenti berhrp. tetapi tetiba someone dtg sendiri that's call love :D

Adila Saidi said...

bende nih pun pernah jadi dekat aku.
hee, apa pun tak boleh.
sadis.

Miss Kagimoto said...

great entry :))

nabila faryzza said...

semoga jodoh kau dgn nurudin berkekalan. kahwin jangan lupa jemput. hehe :)

cik najihah said...

pengajaran buat aku la..

laskar pelangi said...

hargailah si dia yang depan kita:)
semoga berbahagia ^^

S H I T E Q said...

dia lah the best. teeeheee. moga jdoh bpnjgn. amiiinnn :D

Dawia.Honeyputri said...

mga jodoh brkekalan :)