21 January 2012

Badan Cantik, Hati Gembira.. Jom Workout!

Assalammualaikum dan selamat sejahtera

Dengan berbekalkan azam baru " biar umur meningkat tapi jangan berat badan meningkat", tekad nak dapatkan berat yang ideal, badan yang slim melim. Ramai cakap, jangan makan nasi 3 bulan baru boleh dapat badan idaman. Tapi aku ni jenis payah nak tolak rezeki, lagi-lagi duduk rumah. Makanan yang sedap dan free memang susah nak ditolak. Jadi, usaha untuk diet ditolak tepi, cuma kurangkan je jumlah yang diambil. 

So, bukak youtube cari exercise yang sesuai. Terjumpa video dibawah ni, hari ni dah hari kedua aku buat, badan dah sakit tapi tak apa maknanya menjadi la, badan berinteraksi dengan WORKOUT ni. Tak lama, ambik masa 20 minit je nak buat, dah berpeluh-peluh macam lari satu padang. Nak cantik kena la usaha sikit.



Tak sabar nak kurus...weee

9 comments:

S H I T E Q said...

waaaa. nak kurus jgak.

kalau x mkn nasi 1 hari pn dh x tntu arah. cmana nak kurus. cehhh.

AmirahSM said...

berat bpe yg nak kurus nie?? hehe..zumba best dik

shiema sufian said...

eh dah kurus dah lah akak. shiema ni je yg chubby. akak dah cntik dah (:

Yasmin Aris ♥ said...

Eee .dah comel lah . tak payah kurus sgt ^^

yuyu Zulaikha said...

tak nak work out la cam ni T_T tak nak kurus.. hmm.. T_T

FizaFizz said...

takyah kurus! dah cantik lahh! ;D

saya dewi said...

dah comel dah tueh. nak kurus acaner lagi? ecehhh :P


dewi nieh demok debok macam anak gajah tapi nak diet ta makan nasi memang harommm ta bole.

na workout? hermmmm T.T bila la na kurus kalau macam tueh kan. bhahaha T.T

Syuhada Nasya said...

badan awak da comel. jgn la kurus lg .. heheh

Izzul Amir said...

knp skrg tak cukup kurus ke ? :O