29 October 2011

How to get many comments

Assalammualaikum dan selamat sejahtera


Selalu kita mengharapkan orang lain yang start buat dan kita hanya jadi pengikut. Apa kata lepas ni kita pulak yang start, orang yang ikut apa yang kita buat. Macam dalam dunia blog, jangan harapkan orang datang comment belog kita baru kita nak comment belog orang. We do it first, comment kat belog orang lain, confirm ramai yang akan datang balik commnet kat entry kita. Aku dah buat malam tadi, mostly blog yang aku comment mesti datang comment balik. Baru aku tahu kenapa tak ramai comment entry aku sebab aku malas nak comment entry orang. Reti baca tapi tak reti nak comment. Jadi my fault la sebab malas.

Kita tengok sudut lain, contoh dunia fesyen. Sorang start pakai macam tu, lepas tu mesti ada je yang follow pakai camtu. It start from one person and attract others. 

good luck :)

13 comments:

♥ Amy Amir ♥ said...

whoaaa , kagum itu gambar gerak gerak , lalala ~ :)

Miss Kagimoto said...

yup2 sangat stuju ngan entry ni :)

jom singgah entry miya :)

http://giragiraromantic.blogspot.com/2011/10/saturday-with-manga.html

cik najihah said...

eh gamba die bergerak..hihi

DAYG ♥ said...

hehe. Dayg setujuuuuu! ngeh3.

jom jalan2 g blog yg lain pulak. ^_^

Miss Nadya said...

setuju sangat dengan anis tau..:)

new entry ::

1 :: Tagged ツ
2 :: Review Real Steel ツ
3 :: Photoshoot ツ

AdaNaz87 said...

lepas ni rajin-rajin lah komen dan saling merapatkan silaturrahim. ((;

Laila Majid said...

haiyoo terkedip2 muke gn mata ni tgk gambar anis adila aris ;p

syida calle said...

no wonder laa kan x pat komen langsung .. hoho .. pas nie konpom law pergi blog org mesti komen .. hehe .. thankz for that tips :)

yaya chef kecik said...

anda cantik..^^

Erynn Anyssa said...

u r right dear!hehe

aiRa zuMi said...

hehehhehe...betol sgt2...comel la pic tu...mcm mana nak buat?? ajarkan blh???

Anonymous said...

as slm. kalau isi bagus & menarik.. tak comment kat blog org pun org datang baca & comment kat blog kita.. bukan sbb comment kat tpt org beb.. maaf... itu yg saya rasakan betul.. contoh blog Fatin Liyana, Prouduck etc.. manade diaorg komen sgt kat tpt org.. diaorg pun busy.. tapi ramai je org baca & komen kat blog mereka ittew.. sbb topik dan gaya penulisan yg menarik.. mungkin juga sbb kehidupan mereka juga menarik.. juz my two cent.

Anonymous said...

First off I want to say excellent blog! I had a quick question that I'd like to ask if you do not mind. I was curious to know how you center yourself and clear your head prior to writing. I have had difficulty clearing my mind in getting my ideas out there. I do enjoy writing however it just seems like the first 10 to 15 minutes are wasted simply just trying to figure out how to begin. Any ideas or tips? Kudos!

my site - league of legends hack ()