17 September 2011

Korang Pernah Putus Cinta?

Assalammualaikum dan selamat sejahtera

Hari ni aku nak cerita jiwang pulak, asyik entry biasa aje, bosan pulak. Sekali sekala berjiwang ni best jugak.  Ok ini adalah cerita jiwang aku, so siapa nak suka boleh baca sampai habis, tak suka duduk senyap-senyap.

Aku sangat senang jatuh cinta macam aku senang terpengaruh dengan direct selling. Kalau ada orang ayat lebih-lebih sikit, mesti aku cair tahap meleleh tak ingat. Aku jatuh cinta bukan sekali tapi banyak kali. Tapi aku selalu salah terjatuh cinta, kebanyakan lelaki yang aku kenal macam ni..

Sebelum couple..
Setiap jam, minit dan saat nak meseg aku, kalau tak pun call sampai aku tertido masa tengah cakap telepon sebab tak larat nak layan. Ayat memang tak boleh bla, dah habis berbunga-bunga ayat nak bagi. Waktu ni memang saat bahagia dalam hidup, bak kata orang " terbit bibit cinta"





Selepas couple..
Mula-mula ok macam biasa tapi bila dah nak masuk dekat sebulan tu, si dia mulalah sibuk tak ingat dunia. Bila meseg, berjam baru nak balas, bila call haramnya diangkat. Bila tanya kenapa, beribu alasan keluar dari mulut. Sayang tapi biar, apa kejadahnya.



Bukan sekali dua aku kena macam ni, selalunya macam tu la. Masa nak ngorat bukan main, kita ni macam anak raja dilayannya, kalau dah dapat jadi awek, terus dibiarkan. Mesti dalam fikiran diorang " dah jadi awek, buat apa nak ayat lagi ".Serius kebanyakan penyebab aku putus cinta sebab ni la. Aku ni bukan nak mintak beri perhatian sangat tapi sakit hati kot, nama ada pakwe tapi cam hidup single. Tak ke bergantung tak bertali namanya.

Tapi bila couple kali ni, syukurlah even dah nak tiga tahun tapi rasa macam mula-mula couple dulu. Ayat-ayat cinta memang tak pernah hilang, sayang tu dah meluap-luap, rindu pulak dah membuak-buak, tunggu nak jadi yang halal je ni. Tunggu ada rezeki lebih sikit. Doakan kami :)

16 comments:

♥ MRS ZACKS ♥ said...

hehehe bahagia je korang kan :) cpt2 sikit brsatu tau. hihi

JIJI YU said...

takkan bercinta selagi tak halal

Anis Adila Aris said...

@JIJI YU

untunglah siapa dapat jiji yu :)

Nalisa Syahira said...

bercinta pun 2 kali putus pun kali , HAHA . lawa gambar tu .

SoLy SoLicious said...

cinta lepaih kawin la.. heee

Syazwan Che Deraman said...

sama la kita.
hahaha

Anis Adila Aris said...

@Syazwan Che Deraman

la..senasib ke kita? hehe

kembatolo™ said...

setuju dengan jiji. hehe

halidaRahman said...

setuju sgt dgn statement : ada couple tp hidup single

ayuyuuu :) said...

sadis bila ditinggalkan.

tapi berbahgialah sbb kte tahu Allah nak bg yang lebih baik utk kte :)

semoga kekal dengan si dia. aminn ;')

Elyzatul Nastaysah said...

sme cm kte la.tgu nk halal je.hihi.pape pon,ttp doakan awak bahagia k dear=)

Saiazuan said...

huhu sama2 :D

Bluewendy said...

adat lam bercinta..kenal, putus.. setiap yg hadir tuh, bagi pengalaman n mematangkan kita.. yg penting, jaga diri..=)

Semoga berkekalan..nnti naknek pelamin, jemput ler..hik3..=)

nuruashia ♥ said...

bercinta lps kawen ahh..da serikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkapel uhuk9!~ slalu kne tipuuu hmmm

cik najihah said...

setuju dengan nuruashia.. hmm :(

eyza innocent said...

yaa! like3 entry ni...!! same laa kite.. =D