26 August 2011

Rasa Macam Hari Guru Pulak

Assalammualaikum dan selamat sejahtera

Hari ni hari last aku mengajar kat SMKTJ, hari last jugak aku bergelar sebagai seorang guru. Nanti lepas raya dah nak sambung belajar balik. Jadi tangkap la gambar dengan anak murid kesayangan , " even degil, cikgu sayang korang ". Tapi tak sangka pulak, hari ni dapat hadiah dari budak-budak, rasa macam Hari Guru pulak.

hadiah birthday pun tak pernah sebanyak ni
Kelas 4 Zaaba
"rugi siapa tak datang hari ni, tak dapat masuk belog cikgu"

Girls 1 Ibnu Sina
Boys 1 Ibnu Sina
Boys 4 Hamka
" Mentang-mentang cikgu muda, buat tanduk ye"

Girls 4 Hamka
Geng-geng ni rajin main Bingo 
Tak lupa jugak kepada cikgu-cikgu praktikal yang sudi jadi kawan gosip aku masa kat sana :)

Kak Najwa :)

Kak Syu
"Cikgu Anis"
Ini adalah pengalaman baru yang tak akan aku lupakan sampai bila-bila. Dengan menghadap perangai budak-budak yang macam-macam jenis ragam, dengan kena kejar dengan budak-budak laki macam aku ni artis, merajuk dengan budak-budak yang taknak belajar. Semuanya dalam ingatan :)

12 comments:

sarasuteramaiya said...

best nya ada pengalaman 2...:)

4umyfans said...

teman dah lama idamkan tugas
sebagai pendidik ni. tahniah buat
kamu.... yeayy!


**********************************
jemputlah ke blog RKI teman tu. heEeee....

fathiahRAIHANA said...

amboi cikgu dengan anak murid sama comel aje ni akak hihihi ^^

♥ MRS ZACKS ♥ said...

cegu lawa sangat dekpong. ngajar bebudak besar lak tuuu. hbes kne ngorat. hihihi :)

nuruashia ♥ said...

wawhh cegu anis kene kejar..cm retissss :)

cik najihah said...

nis,,,siyes kau mcm dah kawen

cik najihah said...

nis,,,siyes kau mcm dah kawen

Syazwan Che Deraman said...

lawa cikgu ni.
nak ngorat boley?
hahahhaha.

goodluck for your future career!

Anis Adila Aris said...

@cik najihah

bukan macam dah kawin, tapi matang kowt ...haha

Saiazuan said...

ckgu sandaran ek?

Wani said...

wahhhh, tahniah cikgu anis.
semoga berjaya :)

nabila faryzza said...

ouh, student kau agak dah besar. kte ingat cam kecik kecik je lg.