07 August 2011

Dimana Silapnya Hubungan Cinta Tiga Segi Apek, Elia & Dahlia?

Assalammualaikum dan selamat sejahtera



Sekarang kecoh betul pasal kes mengenai pemain bola sepak Malaysia, Khairul Fahmi @ Apek. Cerita peribadi sama naik dengan cerita ketangkasan dia menangkap bola dari masuk gol. Start dari cerita bercinta, putus tunang, dan orang ketiga semua jadi buah mulut orang ramai. Aku ni tak ada la minat sangat si Apek ni, aku bukan tengok bola pun, lagipun aku tak berminat sangat muka ala-ala "chinese look" ni, aku pandang muka "english look" je.

Hari ni aku jadi macam busy body sikit nak cerita pasal hal orang. Asyik baca belog gosip artis aje tengok diorang buat ulasan, hari ni biar aku jadi minah kepoh sikit. Sesiapa yang rasa macam tak tahan je nak baca sebab peminat fanatik salah seorang nama yang bakal disebut ni, baik jangan baca. Kalau korang baca jugak, nak mencarut kat tempat lain, jangan nak mencarut-carut kat komen entry ni.

Kita start dengan Elia, pemilik belog Jejari Runcing. Belog dia meletup dengan masa yang sangat singkat. Kebanyakan cerita dalam belog tu mengenai kisah cinta diorang berdua. Ye la, bercinta dengan orang terkenal kan, kalau aku bercinta dengan Akim AF tu pun aku kecoh satu dunia. Tapi cara dia, macam nak bagitahu sangat orang yang dia tu "awek Apek". Habis semua kisah diorang berdua nak cerita kat belog. Ye la, dia sorang je kan ada bf yang terkenal dan diminati oleh semua gadis. Macam belog dia tu nak bagi warning kat semua " weh, Khairul Fahmi yang handsome tu dah jadi milik aku, jadi jangan berangan korang nak dapatkan dia".

Lepas tu Apek @ Khairul Fahmi, kenapa dah bertunang baru nak curang? Atau perkara ni sebenarnya sebelum bertunang lagi? Maybe Elia dah tak se HOT dulu, semenjak Elia dah start memakai tudung dan dia pun mencari perempuan yang HOT lagi seksi untuk dijadikan pasangan. Aku rasa si Apek ni malu besar sebab menipu orang ramai yang dia tak ada hubungan dengan si Dahlia. Last-last ambik kau keluar gambar berpegangan tangan dengan Dahlia. Mulanya kat adik angkat, last-last terangkat. Kena solat taubat banyak-banyak ni sebab menipu. Jadi lepas ni, main bola pakai topeng macam Amuk ye.kiki

Dahlia, kononnya adik angkat Apek tapi last-last kantoi berpegangan tangan. Aku rasa Dahlia ni tak mengetahui isu semasa bahawa si Apek ni dah menjadi tunangan orang, dia ingat single, jadi selamba badak je la kan nak bermesraan dengan si Apek ni. Tapi kalau aku jadi Dahlia pun , kalau Zaquan Adha ajak aku keluar, siapa nak tolak kan. kiki.. " Asalkan laki orang pun ada yang kebas, apatah lagi tunang orang"

Tapi kan kalau aku jadi Dahlia tu, aku taknak si Apek tu, kalau dia boleh buat macam ni kat Elia, apatah lagi kat perempuan lain. Mak aku pulak bagi komen " Baguslah dapat tahu sekarang, kalau dah kawin tak pasal-pasal jadi janda". Kesimpulannya hanya Allah SWT dan diorang je tahu apa yang  berlaku. Ke korang ada nak bagi kesimpulan?

Majulah Sukan Untuk Negara 
*motif?*

jangan lupa like page ini dan like gambar saya :)

28 comments:

Beeha B. said...

yaaa! rasenye ni ulasan plg best..x berat kt sape2...hee..

nuruashia ♥ said...

wawhh..anis nmpk mcm nk slhkn apek ye?

sharifahzakiah said...

huhuhu biaselah. selok ngat brcinta ngn retisss kan :DD

Farhanah Mokthar said...

kesimpulan : masing-masing ada salah. kannnnnnnnnn.

cik siti said...

agreed. tak suka baca entry belog jejari runcing yg konon dah pegang apek. org lain nan hado. karma semua ni.

Arin said...

eh, elia tu ade belog ek? meh nak tengok ckit, ade link die x? kikiki

QuiNn ZhOuRa said...

haha..
ulasan yang paling best setakat ni.

boo kfcm=P

Anis Adila Aris said...

@Arin

takkan tak tahu..hehe
http://jejariruncing.blogspot.com/

Anis Adila Aris said...

@nuruashia ♥

die yg curang, mmg patut disalahkan..kiki

nanad said...

betul..semua pihak pun ada salah masing2 dalam hal ni kan..eloklah dibuat pengajaran..suka entry ini ;D

auny aizie said...

aku kesian kat elia .

ehehee

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

apek tu gatai!! haha~ tak kuat iman..

Kazuya said...

setakat ni semua yg komen adelah pompuan. kesimpulannye?

Miss Teo said...

SETUJU ! HAIHH, MCM2 KN DYORG NIY >.<"

Syazwan Che Deraman said...

jangan bagutahu orang taw..
dahlia tu awek guwa..heheh

english look?..
hahahaa

Far8 budak baik said...

tu ar kn..
padahal aku tak bace pun..
aku tak minat lahh artis cam ni..
cam gampang...
klo pasal lisa surihani ke..
nak jugakk tahu..
hahahahaha...
pehh kau..paparazzi..
ekeke =)

AzlanYussof said...

dieorng ni muda2 lagi..dah nak bercinta..

nabila faryzza said...

erm, betul ckp mak kau weyh. nasib baik dapat tahu before kahwin. kalau dah kahwin, br dpt tahu apek curang, memang jadi janda muda laaa.

Иʋяʋ˩ Ǫʋяαттʋ˩ ΔιИι =Ɖ said...

Best entry nie .. Xboleh nk slahkan sbelah pihak jee ..
Kak elia pun , mse apek tgh "hot" sbb cemerlang tangkap bola , aini mmg pernah bace entry dye yg berbunyi *weh, Khairul Fahmi yang handsome tu dah jadi milik aku, jadi jangan berangan korang nak dapatkan dia".*

Mase tu, terus terlintas dlm fkiran jgn terlalu riak & takbur dgn ape yg kite miliki skg, belum tentu ia milik kita utk selamanya ...

redzwanie redzmann said...

yg sal elia tuh wanie skong..
telalu menceritakan hal peribadi kat belog..
da la ex tunang awk tuh famous amous..kankan

nurAMALLINA said...

apek tu jahat ye? entahlah. tak tahu nak tuduh siapa kan? adehh

puterinuraqiliah said...

unexpected. masing-masing ad salah silapnya. kan kan kan!!<3

haniey said...

erm mmg kecoh pun psl ni..tp mmg btul eh dia pegang2 tgn?hani xtgk lg pn gbr tu..tu yg xtau..hehe

cik najihah said...

bagi aku 2 2 salah..
dah kate nak kawen mude ngat nye..
bak kate mak aku..x puas enjoy lgi haha

Mr.B[e]ave[R] said...

bende ni trus terang je..kalo dh xberkenan...kalo kantoi kan lagi malu

Elyzatul Nastaysah said...

paling best part 'majulah sukan tok negara'.mmg paling terbaik la dear=)hihi

CinderLaLa said...

Sesetengah lelaki ni anggap skandal adalah perkara remeh sahaja..suka2.. Dorg x fikir pn perasaan perempuan lain.. Haishhh..

*SeydaSulaiman* said...

lama tak dengar cerita pasal apek. buka je belong anis ni, biar betul apek curang? perhh! dulu dorg bukan main sweet lagi . last2 macam ni pulak. itu la lelaki. dah jumpa yang baru, yang lama dilupakan =.=' menyampah la pulak dgn si apek tu. haihhh! sian dgn si tunang nya =.='