02 August 2011

Cinta Monyet

Assalammualaikum dan selamat sejahtera

Sekarang ni, aku selalu buat cabaran aje sebab tak ada idea nak share kat korang-korang semua. Nasib baik ada cabaran tu, kalau tak terus tak berupdate. Tadi tengah cari barang tadi, tiba-tiba terjumpa bekas. Bila bukak, rupanya surat-surat orang bagi zaman sekolah dulu. Dulu mana ada handset nak meseg-meseg ni.



Tak seronok la bercinta zaman sekolah kalau tak ada main surat-surat ni. Ibarat makan nasi tak ada lauk. Lepas tu ada pulak posmen yang tak berbayar, tukang bagi surat dan tukang kirim salam. Benda-benda ni la yang buat semangat gila nak pergi sekolah, kiranya satu cara "motivasi"kan diri untuk pergi sekolah.

Isi surat memang kalah la karangan bahasa melayu yang cikgu suruh buat. Lengkap dengan pendahuluan, isi dan penutup, ditambah pantun penghias kata " pecah kaca pecah gelas, sudah baca harap balas". Bilangan patah perkataan memang lebih dari 100 patah perkataan.

Serius, bila ingat balik, kelakar pun ada. Bila jumpa depan-depan, malu bukan main tapi dalam surat bukan main jiwangnya. Cerita dulu-dulu..kiki

waktu zaman ni la main surat :)

22 comments:

cik najihah said...

aku kotak surat cinte tah kemane pegi tah..sampai dah koyak rabak kan hee

nuruashia ♥ said...

cnta monyet ek?? wee.. sis xpenaha se brcinta tyme skula huwaaa..tade spe nk :( bahahah

nabila faryzza said...

memang mengaplikasikan subjek bahasa melayu bila nak tulis surat kan. haha :D

AfiekJibril said...

Perhhh aku tak Ada pengalaman mcm tuuu.....hehe

KecohAbes said...

wah..gambar budak2..hehe!! tu ar..time2 camtu, surat ar yg paling pemes...lg2 kt dewan makan..

Mun said...

i x de surat pun zaman skola. sobs

Syazwan Che Deraman said...

heheh..aku time sekolah rendah ada buat surat..pastu letak bawah meja..heheh ;)

sharifahzakiah said...

ohoiiiii byknyeee suratt ! hak3 ni mst rmi admire mse skul dlu ;) hik3 cayalah anis ! :D

Anonymous said...

boooo.....

SoLy SoLicious said...

hahhaa..suwiiittnye men2 surat menyurat pulak...heeee

EYFAalias said...

dah lama ta dapat surat cinta. hehe. skrg sms je :P

Anis Adila Aris said...

@cik najihah

elok je aku simpan..sayang nak buang..kenangan..haha

Anis Adila Aris said...

@nuruashia ♥

sis jual mahal kowt dulu.. :)

Anis Adila Aris said...

@nabila faryzza

sebab tu bm aku dapat A masa PMR..haha

Anis Adila Aris said...

@AfiekJibril

ye la..dah ko tu jual mahal...org baik ngan ko nak jadikan bf tapi ko buat jd bff lak

Anis Adila Aris said...

@KecohAbes

kat dewan mkn tmpat nak dating..kiki

Anis Adila Aris said...

@Mun

woo..xpe..tulis surat sekarang lak..hehe

Anis Adila Aris said...

@Syazwan Che Deraman

amboi...advance die :)

Anis Adila Aris said...

@sharifahzakiah

surat org yg sama je tu..sy setia..cehhh..kiki

Anis Adila Aris said...

@SoLy SoLicious

tu je la jalannya nak berjiwang..tepon xde..kiki

Anis Adila Aris said...

@EYFAalias

dah tak rasa macam dulu..

AiSyAh NuRuDdIn said...

anis: itu semua kenangan. tapi ecah suka tengok gambar yang ada dekat entry tue. dapat gak tengok picture fiqa time sekolah dulu. thanks anis.