20 August 2011

Bulan Puasa Kalau Tak Ada Majlis Iftar Memang Tak Sah!

Assalammualaikum dan selamat sejahtera

Maksud ni dah kali ke tiga aku pergi berbuka puasa di masjid untuk bulan Ramadhan kali ni. Nak berbuka kat hotel memang tak lah, tak kenal mana-mana dato' lagi nak suruh belanja. Kalau nak ajak mak aku, dia dah cakap awal-awal " buat apa la nak bayar mahal-mahal untuk berbuka puasa, baik makan kat rumah aje". Jadi diri ni layak makan free kat masjid aje, sebelum pergi ke masjid yang terletak sebelah rumah yang 40 langkah dah sampai, jadi penuhkan memory handphone dengan gambar-gambar entah pape.

nak tunjuk sandle baru
macam tak cool aje candid tengah main anak patung.

baru la cool, main kira-kira guna kalkulator

on the way
40 langkah dah sampai
(langkah yang besar)

tunggu berbuka 

ini hanya sebahagian
tq tukang ambik gambo

orang kata malam ni Lailatul Qadar.. :)


14 comments:

JIJI YU said...

muka engko letih gila aku enngoknye

Syazwan Che Deraman said...

hari ni nenek aku ada wat majlis berbuka puasa di surau.
aku tak leh join.kena balik crew resident.huhuh.
best woo.

asal sandle kau kecik je?

shiema sufian said...

cantiknyeee :)

saya dewi said...

untung berbuka kat masjid ramai ramai (:

Anis Adila Aris said...

@JIJI YU

ish..buat -buat letih je tu..sebenarnya gagah perkasa :)

Anis Adila Aris said...

@Syazwan Che Deraman

dah orangnya kecik..kiki

Anis Adila Aris said...

@shiema sufian

apa yg cantik? kiki

Anis Adila Aris said...

@saya dewi

seronok dapat makan free..hehe

asiah_najihah said...

masjid mane cayang..hehe

kembatolo™ said...

wow baju kurung.. ahhaha

nuruashia ♥ said...

oke..nuru bru tahu ape tu mjlis iftar hek9!~

♥ MRS ZACKS ♥ said...

hehehe comel je ^^

yg last tu dh mcm muke nudin dah tgk :P

fiezra said...

nice sandal :) cm teringin je nk berbuka ngn kakak manis ney! :)

L.e.e.z.a said...

cam best je berbuke kat masjid, xpenah merase la yung =(