23 June 2011

Bertahun Lamanya Tak Potong Kek Hari Jadi

Assalammualaikum dan selamat sejahtera


Lama sangat dah tak potong kek hari jadi diri sendiri, potong kek pandan tu selalu la. Kebetulan birthday aku sama dengan seorang cikgu yang duduk sebelah aku kat bilik guru, Kak Zi.


Pagi tadi pergi sekolah macam biasa, masuk je bilik guru. Aku nampak kek atas meja sebaris meja aku. Cikgu-cikgu ni tau hari jadi aku sama dengan Kak Zi. Aku fikir mesti kek untuk Kak Zi tu. Lepas je perhimpunan, ramai cikgu wish "happy birthday". Mujur aku cikgu, kalau aku budak sekolah, dah kena baling tepung ni.


Aku pun senyum malu-malu. Bila nak potong kek, aku tak ada lah nak sibuk kan. Duduk diam-diam je kat meja. Kak Zi ajak potong kek, tak sangka ada jugak nama Anis atas kek. Serius, kek yang sangat sedap, kalah secret recipe wa cakap sama lu.


super duper delicious
nampak tak nama saya? hehe

kongsi pun kongsi lah

sesi potong kek ..hehe
Mintak maaf kualiti gambar takde lah ok mana. Lupa nak bawak DSLR letak mana *ceh, padahal tak ada*. Aku pun tak meletup mana, pakai baju pinjam aje.

Btw tak ketinggalan nak ucapkan terima kasih banyak-banyak kepada semua yang wish  "happy birthday" di alam nyata, alam belog mahupun alam facebook. Terharu ada yang buat entry untuk aku. Tq makcik Najihah.





15 comments:

Miss N said...

Beshnya potong cake. cake carrot lagi :D.. Happy Birthday. smoga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki

sharifahzakiah said...

wahhh bestnye dpt smbut kt skul. hihi cegu ptong kek :)

cik siti said...

happy birthday anis

cik najihah said...

weh aku nak jugak makan kek tu...nampak sodap heee..
weh gamba ko kat atas ni nampak macm cikgu muda yang dah kawen weh siyes :)
haha

PinKy MoMMa said...

eppy bornday adik ;)
Allah slamatkan kamuuuuuu ;)

PinKy MoMMa said...

eppy bornday adik ;)
Allah slamatkan kamuuuuuu ;)

farahin nasir said...

cikgu smbut besday kat sekolah.. bestnyer die.. selamat hari lahir yer.. :)

BTOL KE IDOKK??:: CIRI2 CALON MENANTU PILIHAN

JIJI YU said...

mane satu kakak ni..heheh

CikHanis said...

wah!nampak matured la muke anis :)

nuruashia ♥ said...

ehhehe...cegu shomel lerr..anis,,bpe tinggi kmu syg?

Anis Adila Aris said...

tq tau semua atas wish..

Farah : aku pakai baju mak aku masa mengandungkan adik aku. Sebab tu nampak macam orang da kahwin..hehe
Budak2 pun asyik tanya " cikgu, dah kawin ke?"..haha... harap cepat la jodoh tu..huhu

nuruashia : tinggi sy 163 cm :D

Siti Safiyyah said...

last potong kek masa kecik2 kot. skang ni name kek pon dah lupe. hoho. eh btw, hepi belated besday! ^__^

Natasha said...

Happy birthday Anis! Cuti ni U jadi part-time teacher ke? Thats good.

nabila faryzza said...

ecewahh! merasa kau potong kek kan dah besar besar ni. untunglahh :)

Laila Majid said...

cikgu ke?wahhh