11 June 2011

Aku Komen Tapi Korang Tak Tahu

Assalammualaikum dan selamat sejahtera


Bila aku blogwalking, kebanyakan blog baru tak buat comment approval. Bila aku comment, terus keluar comment tu. Kalau aku comment entry dulu-dulu, macam mana korang nak tahu ye.Tak akan la setiap hari korang cek kat semua entry korang, tengok ada comment baru tak. Penat kan? Kalau korang buat comment approval, korang boleh tau siapa comment entry korang. Lagi satu korang boleh pilih nak approve atau  tak comment orang-orang tu. Siapa yang comment macam puaka tu boleh la kita delete kan..hehe


kalau belog buat comment approval, akan keluar macam ni, jadi aku pasti korang akan baca comment aku


Korang ikut apa yang aku suruh ni ye, tapi kalau tak nak buat pun tak apa. Tak dosa pun kalau tau ikut.


cari setting dan tekan

akan keluar macam ni dan tekan comment

pastu cari "comment moderation" dan buat always.
ok dah siap, 3 langkah je. Bukan banyak pun. Kalau nak tips lain boleh tengok entry ini.

selamat mencuba :D

(awat gambar aku yang lebih besar ni)

21 comments:

Syazwan said...

nak buat macam tu la..
thanks.

farahin nasir said...

tq sbb wat tutorial nie.. akceli, mmg tak reti pun nak wat bende alah tuh.. da lame dah nak wat cmmnt aprval tuh..

jasamu d hargai.. tq..:)

jangan percayakan siapa-siapa pun!

AfiekJibril said...

baru aku tau...yg jgn right click pulak wat la tutorial..hehe

||aLeaSaRa|| said...

hye sis!petang tadi kite br kgsikan pdpt ttg word verification.kdg2 blogger baru byk tak tau lagi.mmg patut blogger setting semula biar ada comment approval.kdg2 komen blogger ni ikut mood.buatnya masa tu yg tgglkan komen bad mood mau tak berasap mata baca komen diorg.baik buat tutorial macam sis kgsikan ni.

AfiekJibril said...

aku commment mcm puaka....delete post ni...

Siti Safiyyah said...

err.. bukan ke boleh jek tengok bila kita login dashboard>comment?? papepon bloggers patut tau pasal ni. ;)

bact. said...

pe motif gambar last tu?

mencapap?

sharifahzakiah said...

yayyy dah buat :)) tq anis ^^ nak buat lme dh comment approval ni. tapi tak tahu nak wat mcmne. hihi sgt2 mmbntu. tq dear :))

shiema sufian said...

setuju dengan kak anis :) terima kasih sbb selalu bace entry shiema :)

nuruashia ♥ said...

aww <3 blogger ske wt cmtu xske ahh huhuh..

mushroom said...

gambar last tuh lawa okeh hehe

EZAN IDMA said...

huhu. bagus wat cmni

^^eKaTiKaH^^ said...

wahh...lepas nie nk buat mcm nielah..huhu

Amalina said...

Ahh, akak ni cute gile!;D

Rahmad said...

kim salam kat gambar last tu..

nabila faryzza said...

yeah! dah buat dah. kau jugak yang ajar dulu. tenkiuu :)

pandangkedepan said...

nampak tak komen saya ni..cuba check betul2 nampak tak ni...:P

Yumida said...

hahha...sy bt sebalik nyer plak... coz ade yg komen klo xyah bt word moderation lg bgs...iket jer kehendak peminat..kahkahkah..glamour kerrrr????

Nurshakira said...

aah. lawa lah pict last tu.. hhuu

cintauntukkita.blogspot.com said...

kenapa tak jadi pun sayang ??????? please help me...
http://cintauntukkita.blogspot.com

cintauntukkita.blogspot.com said...

hehe dah jadi dah AAA (stand for Anis Adila Aris) hehe. however thanks.