26 May 2011

Yang Lepas Jangan Dikenang

Assalammualaikum dan selamat sejahtera


Waa...belog Anis Adila Aris ada header baru la. Dah hilang header yang ada doodle cacat tu, kali ni header kertas ronyok lak. Busuk kan, serius tak pandai nak buat. Ada sesiapa baik hati nak buatkan tak header untuk belog ni? *kau ingat kau popular sangat ke nak orang buatkan header*cehhhh...eh cakap pasal header lak, aku nak cerita benda lain. Terpengaruh dengan Yuyu Zulaikha la ni cakap pasal header. ish..


selamat tinggal
Berbalik kepada tajuk di atas, aku sebenarnya nak cakap pasal "result exam". Untuk makluman semua, semalam pelajar diploma dan pra-diploma UiTM dah dapat result. Cakap pasal UiTM, tak sangka entry lepas ramai yang bagi respon yang baik. Terima kasih korang sebab baca, meh nak peluk cium sikit :D

Kepada yang dapat result bagus, tahniah ye, boleh claim hadiah kat parents korang. Kepada yang kurang memuaskan tu, tak mau sedih-sedih ye, nanti cuba buat yang terbaik.Kita redha je la dengan apa yang kita dapat, maybe belum rezeki untuk dapat yang terbaik. Jadikan result tu pemangkin semangat untuk masa depan. Bak kata orang " kita belajar dari kesilapan". 

Nanti masa depan, cuba lagi yang terbaik. Kaji balik apa yang kita buat sampai dapat result macam tu, kalau ada yang kurang, tambahkan la. Kalau dulu kuat main, nanti kurangkan la sikit. Mesti ada hikmah di sebalik apa yang berlaku. 

Jangan dikenang benda yang dah berlalu, fikirkan untuk benda yang akan mendatang. 
tengah pikir result exam yang akan mendatang :(



13 comments:

shiema sufian said...

setuju :) fikirkancang untuk mase depan :)an dan r

Blueice Butterfly said...

~betul2..hehe yang berlalu biarkan berlalu..gantikan dengan yang lebih terbaik...^_^

AfiekJibril said...

muka ko last sekali mmg nmpk la sgt tengah fikir result nanti kan..haha...

NAZREE said...

wowowo...nak tunggu result memang rasa nak berdentum kepala..

bak kata sepah, barang yang lepas jangan dikenang. So, jangan kenang barang yang dah lepas

sharifahzakiah said...

result anis mst gempak kan :)

kembatolo™ said...

takde rupa pikir pon? hahaha

Munirah said...

betul2, terlalu fikirkan benda lepas pun tak guna..bukan boleh ubah pun. bikin stressed je.

aizat5219 said...

AAA is d best, although da bpnye,,,sy ttp "admire" dyer wt slemeyerr...cm bteri AAA energizer...slgi nyawa dkndg bdan....

cik najihah said...

waw..haha simple & nice lah..

HonEyBuNNy said...

terus melangkah ke hadapan...;-)

nuruashia ♥ said...

betul tu brg yg lepas jgn dikenang kn :) congrates :)

Wani said...

betul tu betul ! hehe

edio putra said...

mengapa bisa ?,,,yang lepas jangan di kenang,,kalau menurut aku si yang lepas dikenang untuk yang di depan>>>>>>>>>>>