10 May 2011

Sedapnya Mulut Berkata-Kata

Assalammualaikum dan selamat sejahtera


Dah tak payah nak ngadap buku ni, aku ngadap belog orang pulak. Tadi baca belog cikbunga  mengenai pasal tak bersetuju dengan satu entry dibuat oleh seseorang ni. Aku pun baca la entry orang tu, tajuknya " carutan untuk minah bertudung urban". wooo, berapi sungguh ye entry tu.


Nie la aku nak cakap sikit. Memang la ada betulnya apa yang dia cakap tu tapi cara dia macam melampau sangat. Siap letak gambar lagi yang siap diedit, kalau la tuan punya gambar tengok tak ke malu.


Ada satu ayat dia..
Ok le tew...ko pakai tudung pun bukan tutup aurat, tapi tutup rambut. Welcome to the club...ko pakai pun kena laknat...sama jewwww...see you in hell.. yeah...
Sini la aku nak cerita sikit buat kau yang buat entry "best" ni, aku memang la terasa dengan entry kau. Tapi pape pun sedarlah diri weh, sebelum kau nak carut perempuan bertudung urban ni baik kau tengok dulu diri kau yang tak bertudung. kau ingat kau je leh bagi hadith, nah baca..


Sehelai rambut perempuan yang dilihat lelaki ajnabi,perempuan itu akan dimasukkan ke dalam neraka selama 60 tahun akhirat.Dalam satu pendapat,1 hari di akhirat sama dengan 1000 tahun di dunia.Itu rambut, benda yang boleh dibilang,sehelai demi sehelai.

balasan bagi wanita yang membuka rambut kepalanya kepada selain suaminya, ia akan digantung dengan rambutnya di atas API NERAKA sehingga menggelegak otaknya, berterusan selama ia tidak menutupnya..

Lepas tu satu lagi ayat budak ni..
Hana tajima leh la pakai tudung selempang sana sini pun.. cup tetek dia pun cup A je..pe de hal
Dah tu kalau tak ada tetek, tak payah la tutup dada? Dia cantik , jadi tak payah la nak tutup aurat betul-betul? Payah la kalau orang tak ada ilmu tapi nak cakap lebih-lebih.

At least, kami ni dah bertudung, lama-lama sempurna la. Dari kau yang tak pakai langsung, kalau kau terdetik nak dapat hidayah pun mesti kau start dengan pakai yang biasa dulu, tak akan terus yang labuh kan. Erm, aku malas la nak cakap banyak dah sebab yang menentukan dosa pahala seorang muslim bukanlah seorang muslim yang lain tetapi Allah s.w.t.

satu hari nanti, aku akan jadi macam ni.. tapi tak tahu bila.



20 comments:

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

dia giler glamerrrr!
tlg la letak diri tu ada maruah skit..memalukan diri sndiri kan nis kan..

Anonymous said...

Saya suka post awak ni...dan memang agak melampau jugak si dia tu...biarlah...dasyat...dunia akhir zaman...Islam itu mudah, bukan susah pun...pakai tudung sehingga menutupi dada...pakai baju labuhkan menutupi punggung...pakai stoking...bukannya susah...tak perlu pun nak pakai sehingga mcm dlm gambar tue...Islam itu sangat mudah...insyaallah kita semua akan berjaya...

Yours truly:
wfmam

Anis Nasri said...

kite pun dah bace entry tuh.
kuang aja giler.
xde ilmu tapi ade hati nak komen lbh2.
org mcm2 ckp la ape pun die ttp pikir die je betul.
meroyan xabes2

Anis Adila Aris said...

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥

tu la pasal, malu sangat tengok dia edit gambar tu..ingatkan lelaki rupanye perempuan..

Anis Adila Aris said...

cik anon yang baik..

Islam tu sangat sempurna kan...

Anis Adila Aris said...

Anis Nasri

tu la pasal, bercakap tak guna otak..eh silap, menaip x guna otak..grrr

nabila faryzza said...

weyh! sumpah sakit hati doh. menggelabah gilaa. ergh!! :P

sharifahzakiah said...

anis ! setuju sgt3 !! mmg melampau gila budak tu. pastu nak ktuk2 cara org berfesyen pulak kan. sy pun ade buat entry untuk dye. huhh mst dye bgga gle skrg ni sbb trafik belog dye naik. xgune buat entry mcm sampah setakat nak naikkan trafik belog kan. huhh pns2...

nurAMALLINA said...

Anis, saya dah baca. Geram gila. Macam nak malukan semua perempuan bertudung pulak.

RaraPuing said...

Haiish teruk betui even rara free hair bila baca comen perempuan ni panas 1 badan ,,perh macam x sekolah jer perempuan ni grrr

fara said...

saye penah jadi cam dalam gambar awk 2!haha

cik HUSYI said...

See u in hell?
amboi,dia sangat yakin ye nak masok neraka.

Geram je bace~

unieMARKS :) said...

dia nak kita berkumpul sekali kat HELL . i guess .

che'ila said...

kadang2 perlu jugak kata2 kesat macam tu untuk orang2 y tolol macam kita..hehe,

tp part neraka tu takleh blah ah..macam bangga gila kena laknat tuhan..

wanie m'nJ said...

ingtkn girl tu bertutup litup laa.. rupanya tak jgk...

entahla manusia ni kdg2 ske hentam org pdhl x tgk diri tu..

Anonymous said...

hello..budak ni kurang kasih sayang terhadap ibu bapa...dan mungkin die kurang mendapat pendidikan agama di sekolah atau pun di rumah...agaknye ni mahukan sedikit prihatin orang ramai ntuk dirinye..tu pasal die buad crite macam ni... aish... ayat die super cool...memang die ni x takut neraka...

aku harap die bertaubat la...

hafizah alias said...

salam. anis, i also read the blog!
bahase die mmg tak boleh blah. mencarut tak pasal2. kalo nak tegur2 tu, gune lah bahasa yg lembut cket.
suke2 hati nak kutok org, mcm die perfect sgt!
mybe die nak naikkan traffic die kot! hmmm..kesian betul..

Cik Suheela said...

berasap gila i baca entry si minah jawa tu..sendiri muka mcm jawa..ada hati dy nak kutuk perempuan bertudung..choiii!

peachroses90 said...

otak letak kat kepale lutut mmg la cmtu jadinye.. hidup die pun tunggang terbalik then still na ceramah2 bagai.. bodoh x bertempat.

nelly said...

entri dia banyak menegur ..huhu ..
tapi ada juga part agak teruk ~
=='