24 May 2011

Saya Budak UiTM, Saya Okay :)

Assalammualaikum dan selamat sejahtera






Kecoh la pasal seorang mamat ni macam tak suka la kalau orang cakap dia budak UiTM padahal dia budak UTM. Mamat ni dah padam post tu dan kalau korang nak tahu cerita selanjutnya boleh laju-laju pergi belog Cik Nathrah.


Aku ok je bergelar siswi UiTM dari tahun 2009 lagi. Masa isi borang UPU pun, aku isi first choice Diploma Ukur Bahan di UiTM, 2nd choice Diploma Ukur Bahan di UTM, 3rd choice  Diploma Perakaunan di UiTM dan 4th choice Diploma Perakaunan di UTM. Tengok betapa tersematnya ungkapan " UiTM di hatiku" sebelum aku masuk sana lagi.


Aku ok je bila orang tanya study mana, dengan bangganya aku cakap " saya belajar dekat UiTM" janji aku masih lagi sambung belajar. Dari duduk rumah tunggu orang masuk meminang. Janji ke jinjang pelamin, eh silap ke menara gading * betul ke weh,aku dah lama tak belajar BM ni*


Aku ok je belajar dekat UiTM ni sebab aku dapat tambah ilmu yang aku tak tahu masa sekolah dulu. Aku dapat belajar macam mana nak kira cost bumbung rumah kau.Bukan setakat bumbung, anak tangga rumah kau pun boleh..hehe


Aku ok je belajar dekat UiTM yang dikatakan sebagai universiti kelas kedua sebab dia tetap universiti. Orang nak cakap apa pun, tempat ni jugak la yang dah keluarkan ramai graduan untuk membantu negara. Bayangkan setiap negeri ada cawangan UiTM, jadi bilanglah berapa pelajar dah dilahirkan di UiTM ni?


Aku ok life sebagai pelajar UiTM sebab yuran murah dan aku boleh enjoy duit PTPTN untuk benda lain. Kau ada?...haha


Rezeki yang diberi oleh Allah tidak mengenal orang dari universiti mana pun, orang yang belajar sampai darjah enam pun boleh jadi jutawan. 

saya sangat okay sebagai pelajar UiTM :)

24 comments:

cik siti said...

saya juga budak uitm dan saya juga okay! :)

Athirah Liyana said...

wahhhh.. UiTM tetap di hatikuuu..
jom nyanyii lagu UiTM

Cik Nathrah said...

hehehe! sy pon ok :)

shiema sufian said...

shiema pon student uitm :) uitm dihatiku. esok results keluar :(

.m y z. said...

yeay UITM DI HATIKUUU! sesape jangan berani kutuk pelajar UiTM. grr~

Jahidih Saili said...

oh..tidak..syukurlah dpt smbg belajar ke menara gading,,

CIK IMAKASIHDANI said...

saya uitm n9 ,saya pun okay (^__^)Y

jom singgah sini ;)
=Uitm 2nd class?xleh survive kt matrik?kau bgus sgt ke??


=Dato VC UiTM "jgn melayu lawan melayu"

Natasha MDG said...

sape mamat poyos tu? huh.

UiTM dihatiku!

nurul afika said...

YA ! saya pun oke jek jadi budak UiTM
UPU semua mintak dekat UiTM kot
UiTM DI HATIKU hehehe ^__^

RaraPuing said...

hahahhaha saya dulu time isi upu byk UITM tp rezeki sy dpt UPSI hehehehe

Kyra said...

saya pun bangga jadi budak UiTM. sambil nyanyi lagu setia pelajar. usaha. takwa. mulia. he he. saya sangat okay jadi pelajar UiTM. :)

Munirah said...

sy bukan uitm tp sy okay dengan uitm. :)

syaz rini said...

uitm tetap dihatiku..:) bangga jadi student uitm

Cik Asma BLuppy said...

usaha takwa mulia~
uitm dihati ku!
sy pom ok!

salwazahira said...

sy pun lepasan UiTM.. *highfive* XD

padlie said...

Pelajar UiTM memang ramai...
Yuran mmg murah.. sy dengki sbb yuran sy dulu mahal.. sib baik xyah bayar balik..

kat mana pun kita belajar, kena belajar rajin2..

Jom kenal Sistem Suria kita

Sufy said...

Uitm best pe..ramai kwn kat situ..;)

Diana said...

Betul tu..sedangkan Dato Siti pun pelajarnnya tak tinggi mana..tapi tengokla sekarang..ada bisnes sendiri..dia pun dah jadi seorang yang berjaya...rezeki tu kat mana-mana ada...kena banyakkan doa..netul tak?? :D suka post awak..thumbs up!!! :D

Anonymous said...

kiter pn dak UiTM.. :)

cik najihah said...

aduhai pasal u pon nak kecah la mmt ni..
lek2 sude..haha terbaek wok post kau..
mane2 u pon same je..kalau dah belaja u mantap2 tapi mmg dah riak cmtu mmg x lah nak berjaya..

Blueice Butterfly said...

~saya p0n budak UiTM..hehe ^_^

alia kamal said...

jngn kisah sngt ape pendapat org..

the most important thing is we know who we are.

uitm students are proven to be among the competitive ones in the working world! :)

kinn said...

i'm proud to be uitmians. ;)

Anonymous said...

As'salam..saya mmg bangga menjadi pelajar uitm..dari diploma n degree..insyaallah master pun nak amik sana...uitm mmg bnyk berjasa kepada agama bangsa dan negara..