06 March 2011

Tak Perlu Traffik Tinggi Pun Boleh Masyuk

Assalammualaikum dan selamat sejahtera


Sekarang ni tengah kecoh dengan heartbeat, serius ada yang baru 4 hari sign up, dah dapat RM 50, sebagai contoh Syerah's Blog.


Heartbeat ni lebih kurang macam nuffnang jugak tapi ia tak memerlukan traffik yang tinggi. Sekali klik dapat RM0.04, memang la nampak sikit kan tapi kalau dah ramai yang klik, bukan ke masyuk. :)


Heartbeat ni sangat sesuai untuk blogger baru, nak dapat traffik tinggi susah, lain la dah popular.
Jadi, aku taknak masyuk sensorang, meh aku ajar macam mana nak join Heartbeat ni. Jangan risau, heartbeat ni tak kacau nuffnang korang.


1. Korang klik banner kat bawah ni untuk sign up





2. Klik ikon heartbeat seperti gambar dibawah



3. Klik CREATE ACCOUNT dan isi kesemua maklumat berkenaan.

4.Masukkan Password Email Address then klik I agree HeartBeat's Terms of service then klik continue.

5. Then dah create account klik Join HB!Affiliate seperti kotak merah dibawah.


6. Klik Online Application (seperti yang ditunjukkan dibawah) then isi kesemua maklumat yang diperlukan.


7.Pilih cara pembayaran yang hendak dibuat kepada anda. tick i agree and then klik continue.

8. Klik GET A CODE (seperti lampiran dibawah)

9. Copy Code yang anda kehendaki (bertanda merah bulat), ikut korang lah nak letak dia kat mana. kat sidebar ke. kat top sidebar ke. copy code yang sesuai ya.

10. Kalau nak check berapa earning korang. boleh Klik My HB!Affiliate


11.So lepas dah copy tu, macam biasa lah. Design > Add a Gadget > HTML/JavaScript > paste kan code yang korang dah dapat tadi > save. Then letak lah kat mana korang rasa orang lain senang nak klik. :) 


Apa duk termenung lagi, cepat la join. Cepat join, cepat la duit masyukk :)

pisssssttttt : Korang kalau nak copy tutorial ni pun boleh :)


3 comments:

nabila faryzza said...

weyh! dh lama nak tanya pasal benda nii. dia tak kacau nuffnang ke ha?

Anis Adila Aris said...

x la, x kacau pun..
dah ramai join..

Aretikz said...

heartbeat.. hehe.. teruskan usaha.. ngee~