05 March 2011

Siapa Anis Adila Aris?

Assalammualaikum dan selamat sejahtera


Hari ini tiba-tiba rasa nak kenalkan diri siapa sebenarnya Anis Adila Aris. Ye la duduk baca belog tapi tak kenal orang buat apa kan. Meh nak cerita 10 fakta tentang Anis Adila Aris.

Anis Adila Aris lahir pada 23 Jun 1991 di Temerloh Pahang. Bersekolah di SK Ampangan, SK Bangau, SMK Temerloh dan MRSM Kuantan. Menyambung belajar di UiTM Seri Iskandar dalam Diploma Ukur Bahan dan sekarang di UiTM Shah Alam, ambil Ijazah Sarjana Muda Ukur Bahan

Aku hanyalah perempuan biasa, bukannya artis, bukannya model, dan bukannya orang yang popular. Aku hanya lah blogger biasa yang selalu mengarut dalam belog ni. Kesian korang baca entry busuk dari aku.

Aku akan jadi pendiam dengan orang yang baru kenal tapi akan jadi macam biasa bila dah lama kenal. Tapi sekarang ni aku rasa aku dah tak banyak cakap kecuali dengan family dan budak mulut puaka. Aku rasa, kalau banyak bercakap, lagi banyak aku buat dosa (menipu dan mengumpat)

Aku ni sangat la malas nak belajar, dan sangat suka buat kerja last minute. Kalau waktu exam tu, esok ada paper, hari ni baru nak study. Sebab itulah result aku tak segempak mereka-mereka yang pandai. 

Aku ni sangat senang nak ingat muka orang tapi cepat lupa nama orang. Kalau terjumpa, lepas tu aku silap sebut nama tu, faham-faham je la ye.

Aku ni suka perhati orang, lagi-lagi kalau orang cantik @ kacak. Lagi satu aku suka tengok gigi orang, aku rasa orang akan cantik kalau gigi cantik.

Sangat mudah jatuh cinta, percaya cakap orang, terpengaruh dengan orang, cepat menilai seseorang, kesian kat orang, senang terasa hati, senang menangis even baca novel. 

Aku sangat suka membaca tetapi bukan buku-buku belajar. Kalau bagi komik kat aku, sekejap je dah habis  baca. Kalau pergi rumah orang, mesti aku usha majalah ke, surat khabar ke, dan apa-apa lagi la yang boleh dibaca.

Aku suka try-try baju bila duduk dalam bilik, lepas tu bergaya depan cermin. Itu je la yang termampu, aku bukannya model. Syok sendiri pun jadi la.

Sangat tak suka kerja-kerja melibatkan baju, sebagai contoh basuh baju, sidai baju dan lipat baju.Tapi kerana tinggal kat hostel, terpaksa la buat jugak. Kalau la aku ni kaya, setiap hari aku hantar baju ke  dobi. 

Dah cukup 10 fakta tentang Anis Adila Aris, ni je la termampu aku nak kongsi. Tak boleh la nak bagitahu semua, nanti tercerita aib sendiri pulak.
Kalau ada apa-apa email di anis.adila@yahoo.com :)




21 comments:

Qamarul said...

QS rupenyer... huhu salam pekenalan

Anis Adila Aris said...

salam perkenalan :)

.::cintabungablogspot::. said...

uihhh...giler posing btol, gimme 5!!! :) heheh...



dearrr... sempat lagi buat kamo si gojes bile b'kaca mate! wow! heheh... jom sini meh...


http://ikmalira87.blogspot.com/2011/02/sape-nak-hadiah-ga-cool-wif-sunglass.html

Anis Adila Aris said...

.::cintabungablogspot::.

perkara di atas akan terjadi kalau kebosanan tahap melampau !!!!!!!

perawan said...

:) nasib baik tak terjumpe kt FSPU :D

Anis Adila Aris said...

perawan

pelajar FSPU jugak ke?

Elih Japahar said...

Ohhh...lesung pipit idamanku :(

Weeda said...

anis...

kenal tak adik akak, mrsm kuantan batck anis jugak..nama amieza..hee~

GEMUKituMENARIK said...

kalau kaya tak payah basuh anis . pakai buang beli baru :)

nice to know you .

follow you . .

:D

Anis Adila Aris said...

Weeda

kalau tengok muka, kenal kowt..nama nie payah sikit nak ingat..hehe

Anis Adila Aris said...

GEMUKituMENARIK

haha..
senangnye hati kalau boleh macam tue..

encikAPPLE said...

hye :)
kite sebaye lah. he
ade membe amek QS jugak dekat s.alam. tp, bru 1st sem. buat fast track dari diploma after 3sem.

btw, awak comey. jeles -.-

daya said...

bdak uitm seri iskandar ke.
rmai kwan kat sane ambik qs. :)

salam perkenalan.

Budak Chomot said...

LAHHHHHHHH SENIOR I DEKAT MRSM KUANTAN KEEEEE?

NYE KAKAK SENIOR! HEHE

aishah aziz said...

laa sri iskandar ke? dip n degree kt si

i br follow blog u..hoho

Miss Nadya said...

dapat kawan owg tmerloh ag..sonok..:)

MiaJie said...

sape kata QS xley hot kan??
Mia pn QS..
Skrg tgh wat degree Kat UTM..^^
Sronoknya jmp org sama bidang!

shahrazali said...

macam pernah nampak...budak uitm rupenyer...hehe..sy dulu pun uitm perak n skrg kt uitm shah alam...
sy ada kwn QS.. erif elnour.. kalau awk knl la..
emm..ok..good luck..
uitm di hati kita..

Ameer said...

;-)

Anonymous said...

nak tanye sikit facebook nie milik awk ke ??
https://www.facebook.com/profile.php?id=100002661279996

Anonymous said...

nak tanye sikit facebook nie milik awk ke ??
https://www.facebook.com/profile.php?id=100002661279996