25 March 2011

Perkara Yang Paling Bahagia

Assalammualaikum dan selamat sejahtera


Perkara yang paling bahagia ialah bila duduk kat rumah sendiri, sebab tu la orang cakap rumahku syurgaku.
nak tahu kenapa?


Boleh makan banyak-banyak makanan yang sedap-sedap tanpa membayar satu sen pun.

Tidak perlu berjalan kaki sejauh 500 mm untuk mencari makanan, selepas makan, bila sampai di hostel akan lapar semula.


Baju-baju kotor hanya longgok di dalam bakul baju kotor, bila tengok waktu malam baju tu dah siap kena lipat.


Dapat tidur dengan tenang tanpa memikirkan kerja-kerja yang menyerabutkan kepala sebab tak bawak balik rumah, padahal bertimbun-timbun. Bila bangun lambat, bagi alasan nak qada tidur padahal banyak je tido masa kat u.


Boleh tengok tv sepuas hati dan orang yang paling ketinggalan sekali sebab tak tahu cerita apa yang best sekarang. Dan adik aku akan bising sebab tak berhenti tanya dia macam-macam


Dapat keluar bandar Temerloh ( cehh.. Temerloh je kowt) dan ronda-ronda sampai bosan.


Dan yang paling heaven, dapat bersama familyku sayang :)
pisssstttt : motif? aku on da way ke ruamh. sila jealous..

4 comments:

s.u.h.a said...

i really miss my home.

sabenazakey said...

suka part dapat tidoo dengan tenang.

Anis Adila Aris said...

s.u.h.a

dear, kalau rindu, balik la rumah

Anis Adila Aris said...

sabenazakey

hehe.. kesukaan saya juga :)