23 March 2011

Gagal Sekarang Tidak Bermakna Gagal Selamanya

Assalammualaikum dan selamat sejahtera


Hari ni budak-budak lepasan SPM "10" ambik result SPM, tahniah kepada yang dapat keputsan cemerlang dan kepada yang biasa-biasa aje, tak ape cuba lagi.




Waktu aku sem 1 di UiTM Perak, lecturer aku pernah tanya sorang-sorang result SPM masa first kelas dia.
Malu gak la nak cakap, result aku tak ada la gah mana, cukup-cukup makan aje. 
Lepas satu kelas dah bagi tau result, dia pun start bercerita. Lebih kurang macam ni la ayatnya...


" Saya dulu pun bukan pandai sangat, tak ada lah dapat banyak A macam kamu semua ni. Lagi teruk result SPM saya dari kamu semua tapi bila saya dapat masuk u ni, saya bertekad nak belajar elok-elok. Akhirnya, saya berjaya juga"

Lecturer aku ni pernah jadi :
Pengerusi kelab Perubahan " persatuan ukur bahan" 
Pelajar Cemerlang Ukur Bahan
sekarang Penasihat Perubahan
Pensyarah di UiTM Perak.

Kesimpulannya, dia bukanlah pelajar cemerlang masa di sekolah tapi kerana dia belajar dari kesilapan, dia jadi orang yang berjaya . :)

Kepada kamu semua yang pernah gagal tu, kita kena berusaha supaya tidak ulang kegagalan masa dulu-dulu.
Rezeki Allah dah tentukan, tak semestinya orang yang pandai, dapat straigh A tu akan berjaya.

piiiissssstttt : Lecturer yang aku cerita tu handsome bai.. bujang lagi..hehe



4 comments:

RoseNatasha said...

macam ku kenal aje lecturer itu siapa. hehehe :P

Anis Adila Aris said...

RoseNatasha

ussshhhh... jangan kecoh-kecoh..hehe

nabila faryzza said...

haha! kte pun kenal jugak rose!ahkz! :D

Anis Adila Aris said...

haha.. senyap-senyap je weh..:D