18 February 2011

Siapakah Ben Ashaari?

Assalammualaikum dan selamat sejahtera



siapa tak kenal dengan Ben Ashaari, boleh kira blogger popular di dunia belog ni.
Terdetik hati nak buat entry ni bila bukak facebook tadi dan terjumpa ini



aku taip nama Ben Ashaari kat Facebook aku dan terkeluar benda ni.
Ambik kau..macam-macam ade.
Group,Pages,Links dan 2 Facebook BEN ASHAARI.

Aku start tahu pasal belog Ben Ashaari ni tahun lepas, banyak belog yang bercakap mengenai Ben Ashaari ni,
last-last aku pun pergi la kat belog dia dan aku follow belog dia.
Penulisan dia sempoi sahaja, tak ada la nak buat serabut kepala nak baca. Belog dia pun simple aje.

Apa yang buat aku terkejut, lepas je aku follow dia, dia follow aku balik. Even waktu tu belog aku ni entah apa-apa. Kat sini nampak sangat dia tak memilih pun nak follow belog orang.
waktu ni follower aku tak sampai 100 orang pun


Apa yang boleh dibanggakan dengan Ben Ashaari ni, dia boleh tarik ramai blogger join segmen dan contest dia buat walaupun tak ada hadiah pun. Tapi dia akan letak link belog  senarai blogger yang join, dan menang. Maknnya begitu ramai orang nak Ben Ashaari promote belog diorang (termasuk la aku :D)
Ini ada beberapa segemen yang aku join..klik sini dan sini.

Ben Ashaari ni sangat la rajin update belog. dalam sehari ada gak la dalam 3,4 entry dia update. Mesti ada je. Memang tak heran dalam masa yang singkat, dia boleh dapat follower yang ramai.

Jadi kalau nak jadi macam Ben Ashaari, mestilah RAJIN!!!!

pisssstttttt : ini bukan entry untuk mengampu Ben Ashaari, entry ini kerana aku kagum dengan dia dalam dunia belog.





38 comments:

.::cintabungablogspot::. said...

fuhhh, jeles nie abg ben tak follow kite pon :\

Anis Adila Aris said...

takpe..nanti die foolow la tu..hehe

.::cintabungablogspot::. said...

Dearrrrr!!!! Abg Ben da follow, yeayyy! heheh... entry br terselit name kamo... jom²



http://ikmalira87.blogspot.com/2011/02/kahkah-segan-jekk.html

MamaEma said...

salam kenalan dar blog BA...

angah said...

jumpe blog u dr blon En. BA kite tew..

salam perkenalan.. trus follow cik adik anis yer :p

sudi2 singgah & follow blog akk yg kerdil itew jugek :)

a n a . i z z t y said...

abg ben pon ada follow blog ana!!..heheh...abg ben mmg best kan?..entry2 dia bagus2...mmg bole tarik ramai bloggers

nard.z said...

abg ben best. :)

Pendekar Berkuda said...

wah..belog awek... hahaha...

darxniq said...

jeles!!>.ahhaha

d_LA said...

tapi ben x follow blog sy..hehe..mane leh pakse org kan..mebi blog sy x best kot T___________T

Abhamz said...

salam, saya setuju dgn pendapat anis tentang BA.

Woofer Storm said...

kalau ben ashaari anda kenal.,sy bagaimana??hahaa

jom kenal sy,ngeeeee follow sni^

axelida said...

dtg sini lps en. ben promote kat belog dia... tahniah!

Alhamdulillah en. BA pon dah follow me.. yeyearghhh

risa said...

hehehe...saye pon baru kenal en.ben 2minggu...erksss

anizsDANbintang... said...

nice blog. keep blogging dear =)

nur said...

memng aura dia best.. follow gak sini..
Jemput ke:ALL IN ONE
entry dia bukan tiga ke 4 je.. puluh puluh tu satu harii.. kadang x sempat kejar nk baca..

Sunah Mohammad said...

salam~

yess! jom merajin!

logorithm said...

Wah cik Anis kena promote ngan Ben! Congrats! :-D

al_hakim said...

bile nak buat entry pasal sy pulak?hukhuk

sicKo^ said...

dia memang power.. haha..
saya folo yek

fyna said...

dear~
hehehe...abg ben mmg hebat kn...
saya sangat jeles dengan die..


jom singgah n follow belog saya...
ade contest.
jemput join...
http://inibelogfyna.blogspot.com/2011/02/contest-teka-lirik-lagu.html

KatekateKite said...

hahaha.....
nak jeles jugaklah! hehehe.....

-----------------------------------

KatekateKite | Balik hari apa? Nak ajak makan ABC & Rojak.

qaseh johanna said...

salam..
datang terjah dr blog en ben..tp rmai la yg kutuk die..cian die taw..

nape org dengki dgn die ye..??

http://qasehdindakanda.blogspot.com/2011/02/jangan-kau-membenci-dia.html

lemolemo said...

same le ngan kite cikcinta..
sabar2..:)

hanyzaini said...

tahniah yer! :)

Huszaini said...

tahniah yer!

Bella Bell said...

dr blog inchik Ben..nice entry..^__^

Encik Blogger said...

xpe.. EB bleh follow.. heheh

Kelas kU p@Gi said...

aku pun kagum gak ngn dia... nk try jd cm dia lah.. blh x?? wakakaka..

Adzriel AB said...

tak pe.. tapi dia ada curi2 masuk blog kita sebenarnya. he..he..

Encik Blogger said...

header cantik..~ same cm ...~ hehehe

Yutaka Mushimura said...

perg...ben ashaari pon follow tuh..pasnih bleh jadi femes emes...

heheh..

tips terbaru

Tips Penjagaan Gearbox....Buatlah Ia Seperti Awek, Okeh

24 Ciri-Ciri Orang Yang Mencintai Kamu

Tip Melembutkan Dan Menenangkan Hati Sanubari.

Dea said...

wah...sonoknyer..:)

gadisBunga said...

ben mmg contoh yg baik dalam dunia blog. sebab dia tak sombong.

lantak la org nak kata apa pun kat dia kan? :)

SaYraH WonDerLanD said...

huhuhuhuhuh taw xpe..Abg ben rajen gile kot update dia nyer blog . sehari 3-4 entry. Sarah nie?? ish sehari satu je.. TEruk betul kan sarah? hakhakhak

eyqasara said...

kite pown xkne follow gak.. mgkin tak menarik kowt my blog.. huhuhu...

Awangku Johan said...

salam ziarah dan salam perkenalan dari saya awangku johan.. terjah dari laman blog abg ben.. saya follow blog awak ek.. mai la singgah dan follow blog saya ek.. ok thanks

Anonymous said...

Aku x kenal pun sape ben ashaari tu...hari ni baru je tau yg di blogger terkenal...mungkin aku bukan kaki blog...aku rasa ramai org minat dia sbb dia handsome dan badan taff kot...bayangkan klau dia sekeping dan muka biasa2 je...kirim salam je kan sbb faham sngat laa dngan rakyat malaysia ni...Tpi apa2 pun rezeki dia :)