20 February 2011

Kisah Nakal Anis Adila Aris

Assalammualaikum dan selamat sejahtera


Semalam bergayut dengan Aqila Fakhira, best friend masa di MRSM Kuantan. Kitorang cerita balik masa zaman sekolah dulu. Serius, memang banyak kenangan aku kat sana. Aku masuk MRSM masa form 4.


nie la Aqila Fakhira.
dulu satu kelas, satu bilik, meja duk sebelah dalam kelas.
Ikutkan masuk MRSM jadi makin baik la, tapi kat MRSM la aku banyak buat masalah. Biasalah budak baru nak naik katakan. MRSM Kuantan ni dekat dengan Bandar Kuantan dan juga Teluk Cempedak. 

Waktu aku form 4, aku dah buat masalah. Kena tahanan maktab seminggu sebab “fly” ke bandar Kuantan dan Teluk Cempedak. Telefon kena rampas. Kira waktu tu aku jadi dak "hot" gak la sebab kes aku "fly" uh. Aku buat masalah nie dengan makcik Qila nie la. Baru masuk dah buat masalah.

Lepas kes tu, aku dengan Qila ni memang rasa dipinggirkan la. Semua pakat mengumpat kitorang berdua. Aku rasa pahala bertimbun kot masa tu. Waktu akhir tahun, kakak-kakak senior mintak maaf kat aku dengan Qila sebab diorang nak exam. Tapi hati kami kan hati batu...

ni budak kelas aku. 5 Amanah. Aku ambik akaun, so drop bio.


Bila dah nak habis form 4 tu semua macam ok balik. Macam orang dah tak ingat la masalah yang kitorang buat tu. 

Masuk je form 5, dah jadi senior. Memang semakin rancak la tak mematuhi peraturan maktab. Antaranya, tak pergi solat jemaah, tak turun study, tak pakai stokin ( semua dak perempuan kena pakai stokin kalau keluar), outing pakai baju biasa aje, bawa hp ( dr f.4 lagi dah bawak), tak pergi "morning call", masuk library print lirik lagu (print free) dan banyak lagi. 

ni kat Teluk Cempedak. Ikutkan kena pakai baju kurung batik maktab kalau nak outing.
Tapi pakai baju T-shirt maktab je.

bagi alasan nak joging kat Taman Gelora.
Rupa-rupanya pergi pasar malam.
orang duk study, kitorang duk main-main dalam kelas.

ni roomate aku masa kat MRSM.
duduk dari kiri : Anis, Kron
berdiri dari kiri : Sharatu Ain, Ain Johari & Aqila Fakhira.


Roomate aku pun best jugak. Semua ambik bio kecuali aku dengan Aqila. Kalau time nak exam ni, diorang sibuk nak study bio, kami bersenang lenang. Akaun kan SENANG..hehe..

Waktu birthday orang, aku ni kira kepala nak merancang nak kenakan orang. Tapi masa aku form 5, hari jadi aku, aku kena jirus 2 baldi air busuk, dapat hadiah katak, telepon kena sorok. Memang teruk gila aku kena.

Waktu wat kerja sekolah, memang tak sah la kalau tak "copy paste" kerja orang. Kitorang selalu cakap camni..
 Standart budak MARA la..
pisssssstttttt :kalau tak nakal dulu, mesti aku dah belajar kat oversea kan..








8 comments:

cik najihah said...

aku pon rindu gila!

farah asyikin said...

huahuahua. memang hot gile laa ko. but at least ko diterima masyarakat weyh. lain laa mcm aku ni. mcm ramai je yang tak ske aku. sdih pun ada, tapi nk wat cmne kan. terima je laa. t aku plak wat post sal ctye mrsm dlu kat blog. hahaha. weyh btw gmbr yg study tu amik mase bila???

Anis Adila Aris said...

farah :rasa nak balik zaman sekolah je.. assignment leh copy..hehe

Anis Adila Aris said...

farah asyikin

mane ko tau ko tak diterima.. mengarut je tue.. perasaan ko..
ade dlm laptop gambar tue..
serius.. rindu korang sgt2

.::cintabungablogspot::. said...

nakal ehh, bap kanggg!

.::cintabungablogspot::. said...

award utk kamooo dear :)


http://ikmalira87.blogspot.com/2011/02/awards-untuk-follower-kami.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+imGladBeWithYou+(.::I'M+GLAD+BE+WITH+YOU::.)

.::cintabungablogspot::. said...

dear... kene tag la kamo! :) jom meh..


http://ikmalira87.blogspot.com/2011/02/1st-giveaway-black-bagi-diri-mu.html

Haziyatul Najihah Hasin said...

biasalaa tu..kene jd nakal,,baru nmpk hebat..kene ade org bnci,,bri laa hebat n smua org bleh knal,,sape kite..n kalau ade org bnci tu,,kite tahu mane silapnye..n hopefully will be much better for one day...love u all even theres some people hate me..haha