09 January 2011

Cara Nak Lajukan Broadband

Assalammualaikum dan selamat sejahtera


Hari ni aku nak kongsi la macam mana caranya nak buat broadband laju, tapi kalau limit broadband korang dah habis, buat macam mana pun tak akan laju.


Cara-cara aku ni boleh digunakan di semua jenis broadband rasanya. Jom tengok.


1. Korang cari setting kat broadband korang



2. Klik setting dan cari network settings


3. Pilih 3G only. 3G only akan membuatkan broadband lebih laju.


senang je, kalau ada apa-apa masalah. Jangan malu-malu nak tanya.

6 comments:

♥ LULU ♥ said...

wah!
bgus2...good tips ni..hehe
thnks 4 sharing

Anis Adila Aris said...

welcome.. :)

gadesmerahjambu said...

anis..knape kt setting saye tak ley tukar 3g only 2? =)
thanks 4 sharing

Anis Adila Aris said...

jangan buat waktu connect..
tp x tau la kalau mmg bb jenis tu xleh tkar setting.

remoih serr said...

hehehe.. mai masuk sini http://semangkukcawan.blogspot.com/2012/07/cara-lajukan-broadband.html ada cara yang lagi senang.
tak perlu menaip. cuma tekan sahaja software ni. dia run semua..

cukup mudah dan ringkas.
yg paling best tak perlu tau IP Korang. Semua software ni cari sendiri..

remoih serr said...

hehehe.. mai masuk sini http://semangkukcawan.blogspot.com/2012/07/cara-lajukan-broadband.html ada cara yang lagi senang.
tak perlu menaip. cuma tekan sahaja software ni. dia run semua..

cukup mudah dan ringkas.
yg paling best tak perlu tau IP Korang. Semua software ni cari sendiri..