12 December 2010

Aku Di Dada Akhbar

tajuk post kali ni macam ngade-ngade kan tapi bukan untuk daya penarik ye, ini adalah kenyataan.
Aku ni memang suka gak dengan aktiviti seni ni, dari Form 1, dah start buat persembahan tarian depan orang ramai. Form 2 dan 3 aku wakil sekolah ke peringakat negeri Pahang. Bila Form 4, aku pindah MRSM Kuantan, aku ceburkan diri dalam bidang teater lak. Waktu Form 4, aku mewakili Maktab untuk Pertandingan Teater. Kumpulan Teater aku bernama Canang Sari dan aku melakonkan watak Siti dalam cerita Penunggu Pusaka. Kalau korang belajar kat Negeri Pahang, ada la korang belajar cerita tu dalam KOMSAS.
Watak aku antagonis, jadi perempuan tamak yang rebutkan harta pusaka, padahal anak tiri je. Ape pun tu lah kenangan terindah aku masa kat MRSM Kuantan.


Berbalik kepada tajuk post ni, waktu hari pementasan. Ada seorang wartawan mintak nombor telefon aku, so aku bagi je la. Tak sangka, dia telefon dan tanya pasal diri aku dan muncullah aku dalam surat khabar Sinar Harian ni (sinar harian je kot).


Sinar harian 29 Julai 2007 9dah 3 tahun pun berlalu)

Muka masih kebudak-budakan, gambar ni masa aku berlakon kot.

saje letak gambar ni, supaya korang tak ingat yang aku edit :)

ni adalah group teater aku, Canang Sari.. rindu la pulak ..

nanti aku cerita penglibatan aku dalam teater kat UiTM lak.

11 comments:

Azman Roslan said...

oo best la dah masuk dalam suratkhabar.. heheh

Anis Adila Aris said...

Sinar harian je kot...:)

Ainismaira said...

wah..syoknye.. hehe..

Anonymous said...

ye ah...comel comel betoi dak nie..haha

sekuk tawa said...

muahah...da taraf artis da ni...

Anis Adila Aris said...

anisismaira > dah lama pun berlalu..mengimbau kisah lama je ni.haha

anonymus> saya tahu awak sape..

sekuk tawa > dah terlebih tu..

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

tahniahhh! sis berbakat!!:)

azlin hashim said...

wah hebat la dia, tk per kita pun dah masuk internet nih... blog.. hehe
salam ziarah sahabat, ader msa singgah la blog sy k..

nabila faryzza said...

untunglahhh :)

Anis Adila Aris said...

untung ape..
bukan dapat wit komersial pun..
and then tak de lah wat aku jd popular..
lalalala

akunajihah said...

waw..budak hot tu..haha