29 April 2010

Building Services memang "BEST"

Hari ni, hari Khamis 29 April 2010. aku telah menduduki peperiksaan Building Services 1 iaitu course cord ialah QSD 184. Soalan memang sangat " SENANG"..ah..
Aku x tau kenapa soalan tu terlalau "SENANG".. adakah ada aku terlalu " BANYAK" membaca tapi kawankawan aku pun cakap benda yang sama iaitu soalan BS memang " SENANG" !!!
Hanya satu harapan aku.. harap-harap aku TAK GAGAL..dpat C pun ok la..janji jangan bagi aku REPEAT paper nie next sem.. aku mmg x suke!!!!!!

25 April 2010

Lelaki

ah..malam nie air mata aku mengalir lagi..bukan sebab aku gaduh ngan pakwe aku ke, aku rindu family aku ke, tension ke tapi pasal insan yang bergelar kawan.

Walaupun aku x mngenali sangat dia, walaupun aku juz kenal die dari facebook tapi aku tetap sedih gila. aku juz gelarkan dia sebagai die.

Ah, die terlalu baik bagi aku, perempuan yang sempurna tapi kenapa lelaki terlalu BODOH nak permainkan perasaan perempuan macam die.
Kalau setakat mengejar rupa paras, satu masa nanti akan terhakis juga kecantikan tersebut tetapi kecantikan dalaman memang kekal selamaya di dalam diri.

Lelaki tu terlalu BODOH bagi aku. Biarlah suatu ari nnati dia akan rasa ape yang KAWAN aku rasa.



Adik dan belon


adik dan belonnya

Sebenarnya peristiwa ni dah berlaku sebulan lepas, selepas tengok gambar adikku yang tembam semasa sukan sekolah dia barulah tercetus idea untuk kongsi cerita ini.

Adik baru berumur 6 tahun dan sekarang belajar di Pra Sekolah Kebangsaan Bangau. Waktu hari sukan sekolah, adik masuk lumba lari tapi dapat no 4 je, aku tak sempat tgk sebab bangun lewat dan x sempat nak snapsnap pic adik lari tapi aku dapat snap pic adik masuk pertandingan tiup belon.. Actually adik x pandai tiup belon dan pada hari tersebut dia x beberapa sihat. Kesian gak tengok adik yang x lepaslepas tiup belon tapi nak wat camne, takkan aku nak rampas belon tu tolong tiupkan. Lepas je pertandingan tu, aku terus pergi kat adik dan cakap

" takpe dik, nanti akak ajar adik tiup belon"







24 April 2010

Sudah awal pagi


Tengok jam dah menunjukkan pukul 6 pagi. waa....sungguh cepat masa berlalu, ralik sangat edit blog ini. Kamu semua boleh lihat sedikit perubahan di blog ini.
Walaupun aku tahu x ramai yang singgah kat blog ni tapi aku still cuba untuk mencantikkan blog ini.
Aku tengok blog-blog orang lain, sangat ramai followers..sangat jealous!! boleh bagi tip x kat saya camne nk ada follower yang ramai?? ;P
Dan aku akan cuba selalu update blog ini ye. Sila bagi cadangan perkara apa yang perlu aku kongsikan di sini.. Perihal keluarga ke, masa depan ke, hiburan ,tips2 yang berguna ke atau lain-lain.( bnyaknya ke..huhu)..



Mayat buatan

Sejak dua menjak nie. tibe2 rindu sangat kat kwn-kwn di Sekolah Kebangsaan Temerloh, Pahang (SMKT).Rindukan waktu zaman tersebut. Banyak sangat kenangan pahit, manis, masin dan payau di situ.
Aku start sekolah kat situ setelah tamatnya sekolah rendah di Sekolah Kebangsaann Bangau pada tahun 20o4. Dulu aku kelas 1 Cekal, kelas Rancangan Khas, ambik bahasa Arab. Selalu ponteng kelas bahasa arab tue, sangat tak minat. Sejak form 1 lagi aku tinggak kat hostel. Waktu tue dapat ramai kawan yang best cam Fiqah, Diela, Maaitah, Wana, Ieja, Nanie, Ecah, Wan, Fatin, dan orang2 lain. ( sory kalau aku lupa name korang..)..ape kaitan tajuk post nie dengan cite aku. Baru nak start cite...

Aku nak cite satu peristiwa yang x akan aku lupakan sampai bila2. Waktu 2 aku baru form 1. Kami ni setiap pagi hari persekolahan akan ada kelas fardhu ain (kls mengaji) sebab form 1 & 2 sekolah sesi petang. Giliran kelas fardhu ain kami selepas akak2 form 2 mengaji, lepas kami lak dak aspura (lelaki). Pada hari tersebut, ustazah nak balik awal sebab ada hal. Selepas ustazah balik, kitorang tak terus balik hostel tapi balik still dik kat surau, tgh-tgh bosan nie dapat 1 idea selepas nampak kain sembahyang yang banyak sangat dan bersepah-sepah. Kami pun kutip semua kain sembahyang tersebut dan membentuk mayat yang dah dikapan. Memang perfect la kami buat sampai nmpk sangat real. selepas tu kami letak depan pintu dan letak yassin ditepi mayat palsu tersebut. kami pun pulang ke hostel.

Dari dorm aku boleh nampak surau, jadi kami mengintai la ape yang akan berlaku waktu budak aspura pergi surau. Selepas beberapa minit, kami nampaklah sekumpulan dak aspura berjalan ke arah surau tetepi tiba2 mereka semua lari lintang pukang. Salah seorang dari mereka ada manjerit " WEI, AKU NAMPAK BENDA TU ADA HIDUNG LA WEH!!!!"
Kami yang berada dalam dorm nie, tergelak terbahak-bahak...HAHAHAHAHAHAHA!!!!!!

Keesokan harinya kami kena marah dengan akak-akak form 2 kerana wat main benda-benda macam tu.

* sumpah wei!! aku rindukan korang...


22 April 2010

Bermula tamadun peperiksaan

Semalam 21 April 2010, bermulanya final exam untuk aku sem ini. Pejam celik pejam celik dah final pun aku. Rasanya sem nie cam sekejap sangat masa berlalu. Rasa macam semalam je aku punggah barang dari store Bakawali 2 nie..

Ala..dah xde idea la.. = O


bUdak zaMan sekaRang

Minggu lepas, aku menemani Nurudin Nazrin . Di situ adalah seorang budak bernama Abu (bukan nama sebenar) dan Ali( bukan nama sebenar).

Abu berumur dalam 17 tahun manakala Ali 18 tahun. Aku mendengar perbualan mereka berdua. Aku tak beberapa meminati cara percakapan mereka berdua, sangat kurang ajar tapi Nurudin cakap, tu la BRUTAL!! Ah, aku tak boleh terima alasan tu sebab aku pikir kita sebagai orang melayu dan rakyat Malaysia perlulah menjaga tatasusila diri. Sangat-sangat tak sedap kedengaran. Aku pun takde la sopan mane kan tapi aku masih menjaga percakapan aku. Kalau tak, mak aku dengar, kena cili mulut la weh..huhu

Satu perkara lagi, Abu ni ada menceritakan pasah keluarganya yang cam bermasalah bagi aku tapi aku tak tau kenapa Ali mengatakan keluarga Abu ni BEST!!!!! tolong la weh.. tak leh pikir ke mana betul dan salah??? Aku tak faham apa yang diorang fikirkan, hanya nak kebebasan tapi bagi aku kasih sayang dan perhatian keluarga amat penting.

Aku anggap masalah keluarga zaman sekarang datang daripada institusi keluarga itu sendiri. Kebanyakan remaja bermasalah datang dari keluarga bermasalah. Ibu bapa sendiri perlu mencorak kehidupan anak sama ada mahukan yang terbaik atau terHANCUR..

Mungkin sekarang mereka (remaja) ini masih memikirkan keseronokan tetapi hakikatnya keseronokan itu hanya sementara. Aku harap satu hari nanti mereka akan berfikir lebih jauh tentang masa depan.

p/s : rasa cam dah tua cakap pasal ni..huhu

06 April 2010

A P R I L fool !!!

dah lame tidak update blog nie..
di cni aku nk cite ape yg erjadi kpdku semasa 1 April 2010..
Jam menunjukkan pukul 9.00 am, baru bangun dari tido coz klas start kol 11.00 am.
Tiba-tiba..tut..tut....telefon berbunyi.. mcm wonderpet lak..
meseg dari nabila faryzza..

ans, ade klas measurement skang..
pn Aisyah baru bg..die bg masa smpai 9.30 am pg nk bersiap..
kte pown prasan msg nie.

aku dah mengelabah.. xkan 30 min nak ciap, nk mnd lg, iron bju lg.. yg plng pentg, asgment lourves window blum wat.. ak pown reply msg ieja..

gila la weh..bwu bngun kowt..
dak len mcm mane??
mlas la aku nk g.

ieja blas..

dak len ok jew..
ada viva kowt..cpt la ciap, ad mase ag nie..

aku pwn kejut kiah.. ak lak g mnd..
mase mnd, ak ad pikir, ntah2 dak nie wat APRIL FOOL kowt..
siap mnd, ak iron bju lak..
aku still pk psal asgment yg aku x wat lg..
tbe2 ak dpt idea, nk pnjm asgment dr group ieja je.
bg msg kat ieja, die sbuk tnye da siap lom..bkn nk jwb soaln aku..
aku da rase lwn mcm..
so aku call zamir, dak classmate aku..

wei zamir, ada klas measurement x??

zamir jwb : ade la kol 11 nie, kol 9 mane ade..

aku da agak da..
aku pown kol ieja dan menjerit..

Ko nak wat april fool ye!!!! kuang aja!!!!!

ieja : cube ko tgk kat bawah, haha..
APRIL FOOL!!!!!

diorang mmg da siap awal coz nk g wat kad matrik si midah..
aku bengang gile sbab ak nk bngun lewat coz aku tido lewat...
terima kasih la ye kejutkan aku!!!!

* sebenarnya April fool nie x elok disambut tp mereka nie hnya ingin bergurau...

lesfren together
midah yg mencadangkan April fool tersebut
kiah dan anis menjadi mangsa
ieja mengikut perintah midah



01 April 2010

c O u P L E

sekarang jam sudah menunjukkan pkul 3.13 am tp mata aku masih lom ngantuk..
prasaan aku bergolak, mcm2 perasaan ada..
marah + sedih + sakit ati + kecewa + suka = diri aku sekarang.
knp COUPLE tajuk utama post aku sebab aku x tido lagi sebab COUPLE..
kepada yg membaca dan merasa aku menaip post untuk die, cube baca smpai habis..

sape x sayangg hubungan yang da terjalin setahun lebih ni, gila aku sayang hubungan ni, x pernah aku kekal COUPLE selama nie tapi skang kepala aku serabut gile.. aku da penat nak nangiis pasal sume nie. dan ko kate ko da x brguna.. ak x ckap pown camtu..
so terpulang pd ko la nak wat keputusan.
dalam perkhwinan, leleki juga menceraikan isteri..

aku gilekan sayang hubungan nie..
sumpah aku cakap tp camni lak jd.
pape pown klau da xde jodoh nak wat camne.Aku doakan kbhagiaan diri masing2..