28 March 2010

iPoH mali

Semalam saya bersama kiah, midah & ieja telah membuat lawatan tapak di Ipoh Parade, Jusco & tesco. Lawatan tapak la sangat kan padahal shopping sakan.
Macam-macam terjadi semalam, mula-mula kad matrik tiba-tiba hilang.Lelah mencari dan mengambil keputusan mengabaikan kad matrik tersebut.
Dalam kol 8.45 am, kami menaiki bas ke Ipoh dan sekali lagi menaiki bas untuk ke Ipoh Parade.Banyak baju yang murah, cantik dan saya telah menghabiskan duit membeli cardigan dan baju dan telah mengambil keputusan baju tersebut akan diberikan kepada Mama saya.

Kemudian kami menuju ke Jusco untuk makanl.Midah belanja kami makan PIZZA, dan kami telah membeli sepotong kek untuk meraikan Hari Lahir Zakiah Binti Tajudin. Nampaknya dia menyukai kek tersebut.Kemudian kami ke Tesco nak tengok tandas tapi BUSUK.

kami pulang dengan perasaan yang gembira dan penat gilew.
Habis sudah cite saya.

*
entah ape ak kongsikan, tibe2 jadi skema..jenis tulisan pown cam wat assignment


22 March 2010

Drama oh Drama

untuk pengetahuan pembaca...(ada kew???)
ak msuk kelab drama untuk koko aku.. aku jd ketagih nk berlakon sjak ak msuk kelab teater kat MRSM Kuantan dlu & skang aku leh ubat ktagih aku ngan masuk kelab drama 2..
mula2 macam bosan tp lame2 ok la.. ye la aku sowg jew msuk klab 2, kwn pown xde, pnyela ak snggup mngorbankan social life aku..(ayat nk boom jew bak kate ieja)..
kami kelab Drama nie di bawah bmbingan En. Sazali.

satu ari En. Sazali nie soh la kami nie wat 1 skrip ntuk dijadikan sebuah lakonan n ak mngambil kputusan untuk mmbuat la satu skrip yg bertajuk GUGURLAH SEORANG PERWIRA..
cite yg aku tlis nie pown berdasarkan prsembhan teater yg prnah ak tgk tp ak bkn MENCIPLAK ye tp MENJADIKAN SEBAGAI RUJUKAN..haha

tak mau memanjangkan cite, skrip ak telah dterima untuk dijadikan sebuah pmentasan. En. Sazali ada gak la puji skrip yg aku buat.(Bukan RIAK ye tp BANGGA sikit)
pada hari casting untuk plih pelakon, mula2 aku malu nk mnunjukkan bakatku (perasan sokmo) tp xleh jadi sebab ketagihan aku semakin terok dan aku cubalah mngambil watak yg aku sendiri wujudkan iaiti LEHA iaitu seorang perempuan mengandung yg ada 2 orang anak, layak ke ak bwak watak 2..cam orag tua x aku nie..dan seperti biasa aku DITERIMA untuk watak tersebut, kan aku dah kaa yg aku ada bakat..(sekali lagi ak membangga diri)..

dan disini aku ingin mengucapkan terima kasih kpd ma, abah, kwn2, pakwe kerana telah support saya dari blakang..eheh, cam trima awward lak kan..abaikan ayat di perenggan ini..

kepada sesiapa yg rasa mnyampah jew post aku kali nie, bolehlah tekan je simbol X kat belah kanan atas page nie ye..